Την Παρασκευή αναμένεται η εισήγηση της Επιτροπής Βιοηθικής στο Μαξίμου, σχετικά με το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών, αλλά και των εργαζόμενων στις μονάδες φροντίδας υγείας,

Το πόρισμα που θα μελετηθεί διεξοδικά από τον Γιώργο Γεραπετρίτη θα προτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς και μένει να φανεί εάν κάτι αντίστοιχο θα υπάρχει και σε άλλους κλάδους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή ανάβει «πράσινο φως» για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των εργαζομένων στις μονάδες φροντίδας υγείας, ενώ την ίδια ώρα υπό εξέταση βρίσκονται και άλλοι κλάδοι, οι οποίοι εξ αντικειμένου έρχονται σε αναγκαστική επαφή με μεγάλη μερίδα του πληθυσμού πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο υπερμετάδοσης του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις μονάδες υγείας και το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Πρέπει να το λέμε εμφατικά. Αποτελεί τεράστια επιστημονική επιτυχία το γεγονός ότι αναπτύξαμε εμβόλια μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Είναι θαύμα της επιστήμης. Σε λίγο, την πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η Πολιτεία θα τη διαδεχθεί και η επίσημη θέση για το ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει με ευαισθησία και σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις «διευκολύνσεις» που έχουν όσοι έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ανέφερε πως «η συζήτηση θα ξεκινήσει σύντομα και η επίσημη αφετηρία είναι η χρονική στιγμή που όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν να κάνουν. Ουδείς το φθινόπωρο θα μπορεί να απαγορεύσει πχ σε έναν επιχειρηματία της εστίασης να πει ότι δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Θα ξανακαλέσω τους συμπολίτες μας σε ένα νέο εμβολιαστικο κύμα» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα