Έτοιμη να κάνει «ντεμπούτο» σε μία νέα κατηγορία λιανικής είναι Fourlis, όπως ανέφερε η διοίκηση του ομίλου, με επικεφαλής τον Βασίλη Φουρλή, στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Η συμφωνία για την ανάπτυξη του νέου κλάδου retail, που θα συμπληρώσει τις υφιστάμενες κατηγορίες λιανικής αθλητικών ειδών (Intersport και Athletes Foot) και οικιακού εξοπλισμού (ΙΚΕΑ), θα ξεκινήσει πιθανότατα μέσα στην τρέχουσα χρονιά, σύμφωνα με τον κ. Φουρλή, ενώ ο ίδιος υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη κίνηση προετοιμάζονταν από τη στιγμή που ο όμιλος αποεπένδυσε από την κατηγορία των ηλεκτρικών ειδών, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω της οικονομικής κρίσης.

Στόχος του ομίλου είναι να αναπτυχθούν ισότιμα και οι τρεις κλάδοι και από πλευράς μεγέθους η νέα δραστηριότητα θα είναι ανάλογη με την Intersport. Επιπλέον η νέα κατηγορία θα είχε και ψηφιακή παρουσία.

Σε ότι αφορά στο δίκτυο των υφιστάμενων καταστημάτων, βρίσκεται εν εξελίξει ο  εξορθολογισμός του κόστους λειτουργίας των μεγάλων ΙΚΕΑ σε Λάρισα και Ιωάννινα, τα οποία είναι ζημιογόνα, ενώ ανοιχτά είναι όλα τα ενδεχόμενα και για το μέλλον της εταιρείας στην Τουρκία. Στην εν λόγω αγορά έχουν μείνει σε λειτουργία 13 σημεία και από την αρχή του 2021 έχουν κλείσει 12.

Τα δύο καταστήματα  ΙΚΕΑ σε Λάρισα και Ιωάννινα αναμορφώνονται σε περίπου 10.000 τ.μ. από 20.000 τ.μ. που είναι σήμερα και θα ακολουθήσει η αξιοποίηση των χώρων που θα μείνουν κενοί με είσοδο νέων retailers.

Κατά το πρώτο εξάμηνο οι πωλήσεις αναμένεται να κλείσουν ανοδικά σε σύγκριση με το 2020 με διψήφιο ποσοστό αύξησης, ενώ θα κινηθούν καλύτερα και σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, με τη διοίκηση να χαρακτηρίζει το 2021 ως χρονιά ορόσημο για την αναπτυξιακή ώθηση του ομίλου Fourlis.

Σχετικά με τη δημιουργία της Trade Estate, η διοίκηση ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται θέμα νέου επενδυτή στην παρούσα φάση, τονίζοντας πως η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα έχει μηδενικό δανεισμό και αρκετή άνεση να στηρίξει οικονομικά την ανάπτυξή της, μέσω άντλησης δανεισμού και πρόσθεσε πως αυτή την στιγμή, έχει υπογεγραμμένα projects άνω των 100 εκατ. ευρώ που θα ανακοινωθούν σε ευθέτω χρόνο και σχεδιάζει και άλλα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις