Το Σχέδιο Ανάκαμψης, η εκταμίευση των πόρων του οποίου θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, είναι μία ένεση που θα μετασχηματίσει την οικονομία, την κοινωνία, το κράτος, την εκπαίδευση.

Αυτό είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξή του στο TheToc, κάνοντας λόγο για αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι η οικονομία θα εκτιναχθεί». Όπως είπε, χαρακτηριστικά, «δεν έχουν κλείσει οι επιχειρήσεις στον αριθμό που θα περίμενε κανείς, δεν έχουν χαθεί θέσεις εργασίας και πλέον με τα εργαλεία χρηματοδότησης τα οποία προσφέρονται από την κυβέρνηση και που θα δοθούν και στη συνέχεια από το επόμενο ΕΣΠΑ- αλλά και από το Ταμείο Ανάκαμψης η οικονομία όχι μόνο θα αντέξει, αλλά θα εκτιναχθεί».

Το σχέδιο ανάκαμψης, είπε ο κ. Σέρτσος, «θα βοηθήσει την επιχειρηματικότητα να γίνει πιο παραγωγική, πιο δημιουργική, πιο καινοτόμα, θα προσφέρει νέες δεξιότητες στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας, στους νέους, θα δώσει κίνητρα στις νέες οικογένειες να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να στηρίξουν τα παιδιά, να στηρίξουν τις φιλοδοξίες τους στους χώρους του επαγγέλματος όπου δραστηριοποιούνται».

Ο ίδιος τόνισε ότι μέσα από το ασύμμετρο σοκ της πανδημίας και των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι ευρωπαϊκές χώρες, αναδείχθηκε ταυτόχρονα ότι υπάρχουν τα αντανακλαστικά από την πλευρά της ΕΕ να προχωρήσει σε νέες γενναίες πολιτικές που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, σε εργαλεία που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, για να βοηθήσουν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Αναφερόμενος στο μέτωπο της πανδημίας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αναφέρθηκε στη λήψη μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τους αντιεμβολιαστές λέγοντας ότι όσοι δεν εμβολιάζονται δεν θα έχουν τα ίδια αυτονόητα δικαιώματα που θα έχουμε όλοι οι υπόλοιποι», και δεσμεύτηκε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει ξανά lockdown».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία