Η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να σταματήσουν να «τιμωρούν όσους κάνουν το καλό» και να παρακινήσουν τη βιομηχανία μόδας να υιοθετήσει βιώσιμες επιλογές.
Στις 11 Ιουνίου διευθυντικά στελέχη από εννέα παγκόσμιες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίδας σχεδιάστριας μόδας, συναντήθηκαν με παγκόσμιους ηγέτες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G7 για να συζητήσουν την επιτάχυνση των βιώσιμων επενδύσεων.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
Ενόψει της συνάντησης η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ είχε δηλώσει στο δελτίο ειδήσεων του Sky ότι θα είναι μία «σημαντική ευκαιρία να στραφούν οι προβολείς σε έναν κλάδο, που περνά απαρατήρητος όσον αφορά τα θέματα βιωσιμότητας».
Η σχεδιάστρια, η οποία είναι κόρη του πρώην μέλους των Beatles, Σερ Πολ ΜακΚάρτνεϊ και της εκλιπούσας ακτιβίστριας για τα δικαιώματα των ζώων, Λίντα ΜακΚάρτνεϊ ίδρυσε το ομώνυμο brand της το 2001.
To brand δεν χρησιμοποιεί υλικά από ζώα, όπως δέρμα, φτερά, ή γούνα στα προϊόντα του και έχει δεσμευθεί να μεταχειρίζεται «με φροντίδα τη Μητέρα Γη», νοοτροπία που, όπως είπε η ΜακΚάρτνεϊ, είναι σπάνια σε ολόκληρη τη βιομηχανία της μόδας.
View this post on Instagram
View this post on Instagram
View this post on Instagram
«Δεν πιστεύω ότι κάποιος γνωρίζει πραγματικά ότι η μόδα είναι μια από τις πιο επιβλαβείς βιομηχανίες. Δεν νομίζω ότι γνωρίζουν ότι 150 εκατομμύρια δέντρα κόβονται για τη βισκόζη, ενώ κατάφερα να βρω έναν βιώσιμο ξυλοπολτό στη Σουηδία.
Θέλω απελπισμένα να μεταφέρω μερικά από τα δεδομένα και την πραγματικότητα που δείχνουν πόσο ξεπερασμένη είναι η βιομηχανία της μόδας» είπε.
Η ΜακΚάρτνεϊ παρότρυνε τους παγκόσμιους ηγέτες να επανεξετάσουν τις πολιτικές τους και να δώσουν κίνητρα στους νέους σχεδιαστές, εξηγώντας ότι οι ισχύοντες φορολογικοί νόμοι «τιμωρούν» όσους προσπαθούν να εφαρμόσουν βιώσιμες πρακτικές.
«Δεν έχω καθόλου κίνητρα, στην πραγματικότητα, μπορεί να μου επιβληθεί φόρος έως και 30% εάν εξάγω ένα μη δερμάτινο αγαθό στις ΗΠΑ και πρέπει να το βάλω στο περιθώριο και αυτό δεν βοηθά την επιχείρηση και τιμωρούμαι για το καλό», σημείωσε χαρακτηριστικά όπως αναφέρει το ΑΠΕ.
Από το λανσάρισμα του brand της πριν από δύο δεκαετίες, η Στέλλα ΜακΚάρτνεϊ αναζητά προμηθευτές που μπορούν να παράγουν τα ίδια υλικά που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία μόδας με πιο βιώσιμο τρόπο. Όπως τόνισε, ελπίζει ότι οι κυβερνήσεις θα επενδύσουν σε αυτά για ένα «βιώσιμο μέλλον».
«Το 60% όλων των θετικών που κάνω είναι ακριβώς στον τρόπο προμήθειας των πρώτων υλών μου. Έχω τις λύσεις. Ελπίζω, λοιπόν, αν μπορέσουμε να προβάλλουμε αυτές τις μικρότερες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζομαι, και μπορούμε να ζητήσουμε να γίνουν επενδύσεις σε αυτές, τότε μπορούν να έχουν θέση στο τραπέζι και να μπορούμε να επιδιώξουμε ένα βιώσιμο μέλλον» είπε.
View this post on Instagram
Latest News
Ανησυχούν για τη συνταξιοδότηση οι Έλληνες - Μόνο το 18% δηλώνει έτοιμο
Τι αναφέρει η έρευνα της NN Hellas για τη μακροζωία - Πώς την αντιμετωπίζουν
Ολιστική αντιμετώπιση κολπικής μαρμαρυγής: Είναι νόσος και όχι αρρυθμία
Ο Δρ. Δημήτρης Τσιαχρής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών μιλά για τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η νόσος
«Σφίγγουν το ζωνάρι» οι εργοδότες - Μειώνουν τις προσλήψεις [γραφήματα]
Η Ελλάδα κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως για τις προθέσεις προσλήψεων του κλάδου Υπηρεσιών Επικοινωνίας, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 21 μονάδες
Έσοδα 2,1 δισ. και 10 εκατ. εισιτήρια σε 149 παραστάσεις: Τα κέρδη ρεκόρ για την Τέιλορ Σουίφτ
Η Σουίφτ ολοκλήρωσε την περιοδεία με μια τελευταία παράσταση το βράδυ της Κυριακής στο Βανκούβερ του Καναδά.
Τζον Πόλσον: «Ελλάδα, οικονομία και τράπεζες έχουν πολύ ευνοϊκό μέλλον»
Ο αμερικανός επενδυτής Τζον Πόλσον μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής εξηγεί που εδράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
Γιατί επενδύσαμε σε Ελλάδα και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ - Ο CEO της Masdar στον ΟΤ
Ο Mohamed Jameel Al Ramahi, CEO της Masdar, μιλάει αποκλειστικά στην έντυπη έκδοση του ΟΤ στο Βήμα της Κυριακής
Το αστρονομικό ποσό που πωλείται ένα θρυλικό βιολί
Ένα βιολί Στραντιβάριους 300 ετών θα μπορούσε να πουληθεί για ένα ρεκόρ 18 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία
Ευρωπαϊκός πέλεκυς για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία
Το 1,3 δισ. ευρώ έφτασαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα νοσοκομεία (δημόσια και στρατιωτικά) σε προμηθευτές - Δεύτερη προσφυγή
Σε λειτουργία το Ταμείο Καινοτομίας του υπουργείου Υγείας από το 2025 - Οι στόχοι του
Απάντηση στην ανάγκη πρόσβασης ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες, των οποίων το κόστος είναι υψηλό, θέλει να δώσει το Ταμείο Καινοτομίας
Τι πυροδοτεί τις αναταράξεις στις τιμές ρεύματος; - Μιλά στον ΟΤ ο καθηγητής Παντελής Κάπρος
Τις θεμελιώδεις αιτίες που οδηγούν στην εκτόξευση των τιμών ρεύματος στην Ελλάδα αναλύει ο καθηγητής Π. Κάπρος