Όπως μετέδωσε το κινεζικό δίκτυο CGTN, τρεις αστροναύτες εισήλθαν στον κινεζικό διαστημικό σταθμό για την αποστολή Shenzhou-12, που θα έχει διάρκεια τριών μηνών. Πρόκειται για τους πρώτους Κινέζους που φτάνουν σε διαστημικό σταθμό, ενώ ουσιαστικά πρόκειται για την αποστολή που «εγκαινιάζει» το νέο Κινεζικό Διαστημικό Σταθμό (ΚΔΣ).

Οι Nie Haisheng, Liu Boming και Tang Hongbo εκτοξεύτηκαν στο διάστημα σε ένα διαστημικό όχημα Shenzhou-12 την περασμένη Πέμπτη. Με το συγκεκριμένο διαστημικό όχημα οι αστροναύτες προσέγγισαν το κεντρικό module του ΚΔΣ, με την ονομασία Tianhe, το οποίο είχε εκτοξευτεί στο διάστημα τον περασμένο Απρίλιο.

Σύμφωνα με το CGTN, οι αστροναύτες εισήλθαν στο διαστημικό σταθμό τρεις ώρες αφού το Shenzhou-12 προσδέθηκε. Ακολούθησε η μεταφορά του εξοπλισμού και των προμηθειών εντός του Σταθμού και η εγκατάσταση της διαδικτυακής σύνδεσης και του υπόλοιπου εξοπλισμού.

Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης αποστολής οι τρεις Κινέζοι θα εκτελέσουν σειρά πειραμάτων, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών του Tianhe στην ικανότητα υποστήριξης της ανθρώπινης ζωής και ελέγχου της ικανότητας επικοινωνίας και ελέγχου του Σταθμού. Φυσικά, δεν θα λείψουν «περίπατοι» στο διάστημα όπου θα δοκιμαστούν νέες διαστημικές στολές και ρομποτικοί βραχίονες.

Το module Tianhe ζυγίζει μόλις 66 τόνους και είναι συγκριτικά πολύ μικρότερος από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που ζυγίζει 450 τόνους. Το σύνολο του Κινεζικού Διαστημικού Σταθμού, σήμερα, απαρτίζεται από το Tianhe και το συνδεδεμένο διαστημικό όχημα Tianzhou-2. Ενδεικτικό του μικρού μεγέθους είναι ότι μόλις τρεις αστροναύτες μπορούν να φιλοξενηθούν εκεί.

Σύμφωνα με το Tech Insider, απώτερος στόχος της Κίνας είναι να στείλει στον Σταθμό της αστροναύτες για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Η εκτόξευση της Πέμπτης ήταν η τρίτη από τις έντεκα προγραμματισμένες που θα χρειαστούν για την ολοκλήρωση του ΚΔΣ, το 2022. Οι μελλοντικές οκτώ αποστολές θα περιλαμβάνουν την εκτόξευση δύο ακόμη modules, τρία φορτία εξοπλισμού και τρεις ακόμη αστροναύτες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI