Οι τιμές του αργού πετρελαίου αυξήθηκαν την Τρίτη, με το Brent να φτάνει ακόμα και τα 75 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2019, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν αισιόδοξοι για μια γρήγορη ανάκαμψη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου και καθώς οι ανησυχίες μειώθηκαν για την πρόωρη επιστροφή του ιρανικού αργού.

Τα futures του Brent για τον Αύγουστο σημείωσαν άνοδο 29 σεντς, ή 0,4%, στα 75,19 δολάρια το βαρέλι, μειώνοντας τις προηγούμενες απώλειες. Νωρίτερα σημείωσε αύξηση στα 75,27 δολάρια το βαρέλι, την πιο μεγάλη από τις 25 Απριλίου 2019.

Το αμερικανικό αργό για τον Ιούλιο ήταν στα 73,66 δολ. το βαρέλι, αμετάβλητο από την προηγούμενη συνεδρία. Το WTI για τον Αύγουστο αυξήθηκε 13 σεντ, ή 0,2 %, στα 73,25 δολάρια το βαρέλι.

Το Brent κέρδισε 1,9 % και το WTI σημείωσε άνοδο 2,8 % τη Δευτέρα.

Και τα δύο σημεία αναφοράς έχουν αυξηθεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες αντανακλώντας την αισιοδοξία για τον ρυθμό των παγκόσμιων εμβολιασμών COVID-19 και την αναμενόμενη αύξηση στα καλοκαιρινά ταξίδια.

«Το συναίσθημα της αγοράς παραμένει ισχυρό με βελτιωμένες προοπτικές για την παγκόσμια ζήτηση», δήλωσε ο Σατόρου Γιοσίντα, αναλυτής εμπορευμάτων της Rakuten Securities, προσθέτοντας ότι το ράλι στα ασιατικά χρηματιστήρια βοηθάει επίσης στην ενίσχυση της επενδυτικής διάθεσης.

Το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το αργό πετρέλαιο κατέγραψε άνοδο άνω του 40% φέτος, καθώς η ισχυρή ανάκαμψη από την πανδημία στις ΗΠΑ, την Κίνα και την Ευρώπη υποστηρίζει την αύξηση της κατανάλωσης καυσίμων, αν και η επιστροφή του ιού σε περιοχές της Ασίας δείχνει ότι η ανάκαμψη θα είναι άνιση. Το Brent μπορεί ακόμη και να αυξηθεί στα 100 δολάρια το βαρέλι το επόμενο έτος, καθώς η ζήτηση ταξιδιού ανακάμπτει, σύμφωνα με την Bank of America Corp.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές