Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν σήμερα με το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Wall Street, με τους επενδυτές να επιλέγουν τελικά να τηρήσουν στάση αναμονής πριν την αποψινή ομιλία του προέδρου της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στο Κογκρέσο. Κι αυτό παρά το γεγονός πως τα futures νωρίτερα έδειχναν περαιτέρω άνοδο.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί κατά 0,3% στις 33.776 μονάδες, ο S&P 500 πέφτει κατά 0,13% στις 4.217 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq βρίσκεται οριακά σε θετικό έδαφος με μικρή άνοδο 0,04% στις 14.147 μονάδες.

Θυμίζουμε πως χθες η Wall Street είχε μια εξαιρετική ημέρα με όλους τους δείκτες να κλείνουν με κέρδη και τον Dow να κάνει άλμα άνω των 500 μονάδων.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ανεβαίνει ελαφρά στο 1,49%, ενώ στην αγορά συναλλάγματος η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου βρίσκεται στο 1,19. Στην αγορά των commodities το αργό ανεβαίνει στα 73,75 δολάρια,  ενώ ο χρυσός υποχωρεί στα 1.776 δολάρια την ουγγιά.

Στην αγορά των κρυπτονομισμάτων επικρατούν καθοδικές τάσεις, με το Bitcoin να πέφτει κάτω από το όριο των 30.000 δολαρίων, καθώς τα ψηφιακά νομίσματα παραμένουν επηρεασμένα από το κυνήγι που έχει ανοίξει εναντίον τους η Κίνα, η οποία μέσα στο Σαββατοκύριακο οργάνωσε και επιχείρηση «σκούπα» για τον εντοπισμό εξορύξεων crypto στην επαρχία Σιτσουάν.

Οι επενδυτές αναμένουν με ενδιαφέρον την αποψινή ομιλία του διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall Street.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, ο κ. Πάουελ στην ομιλία του αναμένεται να παραδεχτεί πως ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες, αλλά θα επαναλάβει την άποψη πολλών αξιωματούχων πως η αύξηση αυτή θα είναι παροδική λόγω της απότομης επιτάχυνσης της οικονομίας μετά την πανδημία. Ωστόσο, η αγορά περιμένει να ακούσει ακριβώς την τοποθέτηση Πάουελ, για να αντλήσει συμπεράσματα και να πάρει κατεύθυνση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street