Τις πρώτες μέρες του ξεσπάσματος της θανατηφόρας πανδημίας του κορωνοϊού, επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός ηγέτης υποστήριξε τη θέση να σταλούν όσοι πολίτες της χώρας του είχαν νοσήσει από Covid-19, με πλοία στο «εξωτερικό», και πιο συγκεκριμένα στον Κόλπο του Γκουαντάναμο!

Η εκπληκτική αποκάλυψη περιέχεται σε ένα νέο βιβλίο, με τίτλο «Nightmare Scenario Lib/E: Inside the Trump Administration’s Response to the Pandemic That Changed History», [«Εφιαλτικό Σενάριο: Στα άδυτα της αντίδρασης της διακυβέρνησης Τραμπ στην Πανδημία που Άλλαξε την Ιστορία»] των Yasmeen Abutaleb και Damian Paletta, δύο δημοσιογράφων της Washington Post, η οποία δημοσίευσε αποσπάσματα του βιβλίου τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ενόσω αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συζητούσαν πώς να χειριστούν τις περιπτώσεις Αμερικανών που είχαν προσβληθεί από τη νόσο Covid-19 στο εξωτερικό, ο Τραμπ φέρεται να ρώτησε κατά πληροφορίες τα μέλη του επιτελείου του, που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα διαχείρισης κρίσεων, εάν οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να τεθούν σε καραντίνα στη βάση της Καραϊβικής, όπου εξακολουθούν να κρατούνται ύποπτοι για τρομοκρατία, στη διαβόητη φυλακή του Γκουαντάναμο.

Μάλιστα φέρεται να ρώτησε το εξής απίστευτο τους συνεργάτες του: «Δεν έχουμε ένα νησί που μας ανήκει; Τι γίνεται με το Γκουαντάναμο; ». Και συνέχισε λέγοντας: «Εισάγουμε αγαθά. Δεν πρόκειται να εισαγάγουμε έναν ιό»!

Τον φρέναραν οι βοηθοί του!

Οι δημοσιογράφοι γράφουν ότι οι βοηθοί του Αμερικανού προέδρου εμπόδισαν να προχωρήσει αυτή η «ιδέα» όταν ο Τραμπ την ανέφερε ξανά.

Οι ΗΠΑ κατέχουν τον κόλπο του Γκουαντάναμο με αμφισβητούμενη μίσθωση μακράς διάρκειας από την Κούβα. Η φυλακή εκεί χρησιμοποιείται για την φύλαξη «υπόπτων τρομοκρατίας» χωρίς δίκη και σε εξαιρετικά σκληρές συνθήκες γεγονός που έχει καταστήσει τη λέξη Γκουαντάνομο διεθνώς συνώνυμο των πιο σκληρών φυλακών.

Σύμφωνα με την Washington Post, ανάμεσα στις σκηνές που περιγράφουν στο βιβλίο τους οι δύο δημοσιογράφοι είναι και εκείνη όπου ο Τραμπ τον Μάρτιο του 2020 φωνάζει στον υπουργό Υγείας της κυβέρνησής του, Αλεξ Αζάρ: «Τα τεστ (σ.σ για κορωνοϊό) με σκοτώνουν!». «Θα χάσω τις εκλογές εξαιτίας των τεστ!» Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τραμπ φώναξε: «Ποιος ηλίθιος είχε την ιδέα να κάνει τεστ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση;»

«Ε, εννοείς τον Τζάρεντ;», σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αζάρ απάντησε, αναφερόμενος στον Τζάρεντ Κουσνέρ, τον γαμπρό του Τραμπ και επικεφαλής σύμβουλο που ήταν υπεύθυνος για τα τεστ.

Ο Τραμπ ανέφερε επίσης ότι ήταν «βαριά ανικανότητα να αφήσουμε το [ομοσπονδιακό υγειονομικό γραφείο] το CDC να αναπτύξει ένα τεστ».

Ο Κουσνέρ φέρεται να έχει αποκαλέσει έναν υπάλληλο που επέβλεψε το σχέδιο του Μαρτίου για αγορά 600 εκατ. ιατρικών μασκών «γ@#νο ηλίθιο», επειδή οι μάσκες δεν θα παραδίδονταν νωρίτερα από τον Ιούνιο.

Μέχρι τότε, είχε πει ο Κουσνέρ, «θα είμαστε όλοι νεκροί»!

Το βιβλίο -το οποίο βασίζεται σε συνεντεύξεις με περίπου 180 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών Υγείας- πρόκειται να εκδοθεί στις 29 Ιουνίου.

Οι εκπρόσωποι του Τραμπ δεν έχουν ανταποκριθεί επί του παρόντος σε αίτημα του Forbes να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Η διακυβέρνηση Τραμπ έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για τη διαχείριση της πανδημίας, με τον ίδιο τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ να υποβαθμίζει τη σοβαρότητα του ιού και να αμφισβητεί δημοσίως την ανάγκη λήψης μέτρων υγειονομικής ασφάλειας, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση και η χρήση μάσκας. Επί ημερών του οι νεκροί της πανδημίας ανήλθαν σε 600.000 άτομα!

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ