Το πράσινο φως για την αναδιάρθρωση και δημόσια εγγραφή της Universal Music Group, που είναι και το… διαμάντι του στέμματος του γαλλικού μιντιακού Ομίλου Vivendi, έδωσε σήμερα η γενική συνέλευση των μετόχων.

Οι μέτοχοι ενέκριναν την πρόταση που αφορά τη διάθεση του 60% της UMG μέσω δημόσιας εγγραφής στο Euronext Amsterdam, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η κρίσιμη ψήφος ήρθε παράλληλα με την ανακοίνωση και έγκριση της συμφωνίας για την εξαγορά του 10% της μουσικής φίρμας έναντι περίπου 4 δισ. δολαρίων από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο μεγαλοεπενδυτή Μπιλ Άκμαν και την εταιρεία του, Pershing Square Tontine Holdings, η οποία είναι Εταιρεία Εξαγοράς Ειδικού Σκοπού (SPAC).

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας είχε ανακοινωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, με την συνολική αξία της UMG να έχει υπολογιστεί στα 35 δισ. ευρώ (ή 41,55 δισ. δολάρια).

Πέρα από την είσοδο του Αμερικανού μεγιστάνα, ποσοστό της τάξεως του 20% στην ισχυρότερη μουσική εταιρεία έχει αποκτήσει και μια κοινοπραξία υπό την κινεζική Tencent Holdings.

Πάντως, παρά την έγκριση των συμφωνιών αυτών από την πλειοψηφία των μετόχων, πολλοί από τους μικρομετόχους διαμαρτυρήθηκαν ότι ωφελούν κυρίως τους μεγαλύτερους μετόχους και κυρίως βέβαια τον ίδιο τον Βινσέν Μπολορέ, τον Γάλλο δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη της Vivendi και κάτοχο του 30% των δικαιωμάτων ψήφου στην UMG. Σημειωτέον πως η UMG αναλογεί περίπου στα τρία τέταρτα των κερδών της Vivendi.

H μουσική φίρμα έχει δει τα κέρδη της να αυξάνονται σημαντικά τα τελευταία χρόνια χάρη στα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι δημοφιλείς μουσικές πλατφόρμες και το streaming. Στο δε, ρόστερ της ανήκουν διάσημα ονόματα του καλλιτεχνικού στερεόματος όπως η Lady Gaga, η Taylor Swift και η Ariana Grande.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή