Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της 8ης Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Συνεργασίας Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP PA), μετά την πραγματοποίηση των δύο συναντήσεων της Μόνιμης Επιτροπής της, στις 14 και 21 Ιουνίου. Η Ολομέλεια, που πραγματοποιήθηκε υβριδικά στην Αττάλεια της Τουρκίας, και στην οποία μετείχε ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον αναπληρωτή επικεφαλής κ. Χρήστο Δερμεντζόπουλο, τον κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο και τον κ. Ιωάννη Μπουρνού, είχε θέμα «Ενισχύοντας τους μηχανισμούς συνεργασίας για το μέλλον της περιφερειακής αλληλεγγύης». Οι συμμετέχοντες στις εργασίες της υιοθέτησαν Διακήρυξη στο πλαίσιο ενίσχυσης της συνεργασίας και του διαλόγου στη Συνέλευση.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Δερμεντζόπουλος τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ένα όραμα για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και η περιφερειακή συνεργασία μπορούν να βαδίσουν χέρι-χέρι». Όπως είπε, «το μέλλον της SEECP PA είναι συνυφασμένο με το κοινό μας όραμα για την περιοχή και είναι σαφές ότι όταν υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση τα συνεργαζόμενα μέλη μπορούν εύκολα να αποβάλουν τυχόν βαρίδια της ιστορίας και να χτίσουν ένα κοινό, επιτυχημένο μέλλον με στόχο την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής».

Μάλιστα δεσμεύθηκε, ως επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Ελλάδας, που αναλαμβάνει την Προεδρία για το επόμενο έτος, ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια προκειμένου να προωθηθεί η αναβάθμιση της συνεργασίας προς όφελος όλων των μερών. Στη Συνεργασία μετέχουν η Αθήνα (Ελλάδα), η Άγκυρα (Τουρκία), το Βελιγράδι (Σερβία), το Βουκουρέστι (Ρουμανία), το Ζάγκρεμπ (Κροατία), το Κισινάου (Μολδαβία), η Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), η Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο), η Πρίστινα (Κόσσοβο) το Σεράγεβο (Βοσνία–Ερζεγοβίνη), τα Σκόπια (Βόρεια Μακεδονία), η Σόφια (Βουλγαρία) και τα Τίρανα (Αλβανία), δηλαδή οι αναφερόμενες χώρες μέσω των πόλεων-πρωτευουσών τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας