Εμπλοκή με τη συμμετοχή της Greenhill Investments στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Ελλάκτωρ, σημειώθηκε λίγο πριν από την επίσημη έναρξή της και κατά τη διάρκεια της καταγραφής των παριστάμενων μετόχων.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ Γιάννης Μυλωνογιάννης ανέγνωσε έγγραφο της Aiolos Investor, της εταιρίας που ανήκει στο fund Farallon και στην οποία είναι ενεχυριασμένες οι μετοχές που ανήκαν στους αδελφούς Καλλιτσάντση και περνούν σταδιακά στη Greenhill, πως τα δικαιώματα ψήφου για μετοχές ίσες με το 25% της Ελλάκτωρ δεν της ανήκουν. Κι άρα, σύμφωνα με τον κ. Μυλωνογιάννη, ο οποίος επικαλέστηκε το Αποθετήριο, η Greenhill δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Το λόγο πήρε αμέσως ο εκπρόσωπος της Greenhill Σωτήρης Μπρέγιαννος, ο οποίος επικαλέστηκε έγγραφο της εταιρίας του σύμφωνα με την οποία έχει πληρεξούσιο να εκπροσωπεί τα δικαιώματα ψήφου της Aiolos Investors.

Διαφορετική άποψη είχε όμως, ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ ο οποίος προχώρησε σε ανάγνωση του εγγράφου και σύμφωνα με τα όσα είπε δεν αναφέρονται οι λέξεις «πληρεξούσιο» ή «εξουσιοδότηση» υποστηρίζοντας ότι η Greenhill δεν κατέχει τα δικαιώματα ψήφου της Aiolos.

Ο κ. Μπρέγιαννος εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του και κατηγόρησε τον κ. Μυλωνογιάννη πως έχει διαπράξει πολλαπλά ποινικά αδικήματα κι επιφυλάχτηκε για την άσκηση όλων των δικαιωμάτων της Greenhill αστικά και ποινικά.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ ανακοίνωσε πως θα δώσει μισή ώρα περιθώριο στην Greenhill ώστε να προσκομίσει πληρεξούσιο της Aiolos για την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου. Αν, όπως είπε, παρέλθει άπρακτο το μισάωρο τότε θα θέσει σε ψηφοφορία των μετόχων το θέμα της συμμετοχής ή όχι της Greenhill στη γενική συνέλευση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις