Τα νέα πρωτότυπα οικολογικά τουβλάκια της παρουσίασε σήμερα η διάσημη εταιρεία παιχνιδιών Lego, που με τον τρόπο αυτό ελπίζει να προσαρμοστεί στα νέα… πράσινα πρότυπα της εποχής κρατώντας συνάμα ψηλά την κερδοφορία της. Τα νέα τουβλάκια, που θα κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα μπουκάλια σταδιακά θα αντικαταστήσουν συνολικά τα σημερινά πλαστικά τουβλάκια των παιχνιδιών της.

Στόχος του δανέζικου Ομίλου είναι να καταργήσει ολοσχερώς τη χρήση πλαστικού μέχρι το 2030. Τα νέα ανακυκλώσιμα τουβλάκια θα μπουν στην παραγωγή μέσα στους επόμενους 18 έως 24 μήνες, καθώς προηγουμένως πρέπει να προηγηθούν και άλλες δοκιμές.

Σημειωτέον πως για την κάλυψη όλων των παιχνιδιών της, η Lego παράγει περίπου 75 δισ. κομμάτια από τα διάσημα τουβλάκια της κάθε χρόνο, επομένως η κατάργηση του πλαστικού από την παραγωγή της συνιστά ένα βασικό βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Υπολογίζεται πως απαιτούνται δύο κιλά πετρελαίου για κάθε ένα κιλό πλαστικού ABS, από το οποίο απαρτίζονται κυρίως τα σημερινά τουβλάκια της Lego.

Η εταιρεία προσπαθούσε εδώ και χρόνια να εντοπίσει την κατάλληλη εναλλακτική φόρμουλα, από ανακυκλώσιμα υλικά, αλλά δυσκολευόταν να βρει τον κατάλληλο συνδυασμό που θα δημιουργούσε ένα τουβλάκι ανθεκτικό, ικανό να κρατήσει τα κομμάτια ενωμένα για τις διάφορες κατασκευές των παιχνιδιών της, όχι επικίνδυνο για τον καταναλωτή και φιλικό προς το περιβάλλον. Επίσης, ένα σημαντικό πρόβλημα ήταν πως τα νέα τουβλάκια (άρα το υλικό τους) θα έπρεπε να μπορούν να συνδυαστούν με τα παλιά, δεδομένου πως υπάρχουν κατασκευές και παιχνίδια της εταιρείας εδώ και δεκαετίες και το αντίθετο θα απογοήτευε τους φίλους και συλλέκτες των Lego.

Σημειώνεται πως η δανέζικη βιομηχανία παιχνιδιών έχει εκτοξευτεί στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του κλάδου, έχοντας αφήσει πίσω της έτερα μεγάλα ονόματα όπως η Mattel και η Hasbro. Μάλιστα, και την περσινή χρονιά κατέγραψε νέο ρεκόρ πωλήσεων στις 43,7 δισ. κορώνες (ήτοι περίπου 7 δισ. δολάρια), με τα λειτουργικά της κέρδη να ενισχύονται κατά 19% στις 12,9 δισ. κορώνες χάρη στην εκτόξευση των διαδικτυακών πωλήσεων των παιχνιδιών της. Επίσης, με την άρση των περιοριστικών μέτρων ανοίγουν σταδιακά τις πύλες τους και όλα τα θεματικά πάρκα Legoland της εταιρείας, συνολικά οκτώ σε όλο τον κόσμο, στο οποίο θα προστεθεί μέσα στο καλοκαίρι και ένα νέο πάρκο στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.