Η Microsoft μπήκε την περασμένη Τρίτη σε ένα πολύ «κλειστό» κλαμπ αφού έγινε μόλις η δεύτερη αμερικανική εισηγμένη εταιρεία που έχει χρηματιστηριακή αξία της τάξης των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η αμερικανική εταιρεία είδε τη μετοχή της να ανεβαίνει έως και 1,2% (έκλεισε με άνοδο 1,1 τελικά) φτάνοντας την τιμή των 265,51 δολαρίων και κλείνοντας με συνολική χρηματιστηριακή αξία άνω των 1,99 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το ορόσημο επιτεύχθηκε δύο χρόνια μετά το επίτευγμα της εταιρείας να ξεπεράσει σε αξία το ένα τρισ. δολάρια.

Πριν από δέκα μήνες, τον Αύγουστο του 2020, η Apple είχε κατορθώσει να φτάσει τα 2 τρισ. δολάρια, ενώ πλέον η χρηματιστηριακή της αξία έχει φτάσει στα 2,23 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η σαουδαραβική πετρελαϊκή Aramco, που η μετοχή της διαπραγματεύεται στο σαουδαραβικό χρηματιστήριο, είχε ξεπεράσει τα 2 τρισ. δολάρια μόλις τη δεύτερη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής της το 2019 αλλά πλέον η αξία της έχει υποχωρήσει στα 1,88 τρισ. δολάρια.

Η μεγάλη ώθηση στην αξία της μετοχής της Microsoft δόθηκε, εν μέρει, λόγω της πανδημίας. Καθώς τα αλλεπάλληλα λοκντάουν ανάγκασαν πολλούς να εργάζονται και να σπουδάζουν από απόσταση για περισσότερο από ένα χρόνο, δημιουργήθηκε αυξημένη ζήτηση τόσο για λογισμικό που παράγει η Microsoft όσο και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες της στο cloud. Ενδεικτικό ότι από τον Μάρτιο του 2020, όταν ξεκίνησε η πρακτική της τηλεργασίας και της τηλεκπαίδευσης, η μετοχή της αμερικανικής εταιρείας ανέβηκε πάνω από 64%.

Τον Απρίλιο, η Microsoft είχε κέρδη τριμήνου που έφτασαν στα 14,8 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 38% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα του τριμήνου ήταν επίσης αυξημένα κατά 19%. «Ένα χρόνο μέσα στην πανδημία, η καμπύλη υιοθέτησης ψηφιακών μέσων δεν επιβραδύνεται», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα. «Υπάρχει επιτάχυνση και είμαστε ακόμα στην αρχή», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι το επίτευγμα για τη Microsoft ήρθε ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν τις ανακοινώσεις για το νέο της λειτουργικό σύστημα, τα Windows 11, που θα πραγματοποιηθούν αύριο. Στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street (23/06), πρωταγωνίστρια είναι και πάλι η Microsoft αφού η μετοχή της ενδοσυνεδριακά «έπιασε» και νέο ρεκόρ με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να ξεπερνά αυτή τη φορά τα δύο τρισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία