Σε ένα κλίμα έντονης ανησυχίας λόγω των ανοιγμάτων που έχει σε ξενοδοχεία και προμηθευτές η Mouzenidis Travel του Ομίλου Μουζενίδη, έγινε γνωστό ότι διακόπτει την εξυπηρέτηση των πελατών της και, όπως σημειώνει σε επιστολή προς συνεργάτες της, αναπροσαμρόζει τον τρόπο λειτουργίας και κάνει λόγο για έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης χωρίς να δίνει περισσότερα στοιχεία.

Το τελευταίο διάστημα, η οικονομική κατάσταση της Mouzenidis Travel συζητείτο μεταξύ των ανθρώπων του τουρισμού καθώς η πανδημία είχε συρρικνώσει τα έσοδα της, αφού υπήρχε και μεγάλη εξάρτηση από τον τουρισμό της Ρωσίας. Μάλιστα πριν λιγες ημέρες σε ανακοίνωσή της στο facebook ανέφερε ότι αναστέλλει τη λειτουργία της εταρείας στην Ελλάδα – Mouzenidis Travel Greece από 18.06 έως 26.06.2021 η οποία προκλήθηκε από τεχνικές και νομικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από στελέχη της αγοράς, μετά και τον θάνατο του Μπορίς Μουζενίδη ιδρυτή, επικεφαλής και βασικού παράγοντα διοίκησης του Ομίλου υπήρχαν σκέψεις για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων.

Επίσης, σε άλλη επιστολή της προς τους συνεργάτες της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι από την εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19 από τον Μάρτιο του 2020 πριν την έναρξη της θερινής περιόδου μέχρι και σήμερα, η επιχείρησή μας παλεύει να επαναφέρει σε μία ομαλότητα τη λειτουργία της, έχοντας υποστεί αποδεδειγμένα μία πτώση του κύκλου εργασιών της σε ποσοστό 95%.

Επίσης τονίζεται ότι «ο αγώνας για ανεύρεση λύσης, όπως ξεκίνησε από τον ιδρυτή της επιχείρησής μας και εκλιπόντα τον περασμένο Μάρτιο, Μπόρις Μουζενίδη, συνεχίζεται με την ίδια αγάπη, αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης και υπευθυνότητας από την οικογένειά του και στελέχη του. Η αποκατάσταση του brand Mouzenidis Travel έναντι των συνεργατών μας, των πελατών και του προσωπικού μας και η αποκατάσταση της φερεγγυότητας που πάντα χαρακτήριζε το όνομα αυτό, είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας.

Για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να επικεντρωθούμε στα οφειλόμενα και με στόχους και πρόγραμμα να επανεκκινήσουμε μία ομαλή λειτουργία, οφείλουμε άμεσα να διακόψουμε την εξυπηρέτηση των πελατών μας, να αναπροσαρμόσουμε τον τρόπο της λειτουργίας μας και να ξεκινήσουμε τη διαδικασία εξυγιάνσεως της επιχείρησης. Σε αυτή τη λήψη αποφάσεως συνέβαλε ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι και φέτος, τη θερινή περίοδο 2021, οι αγορές στις οποίες δραστηριοποιούμαστε σε ποσοστό 90% και κυρίως η αγορά της Ρωσίας, συνεχίζει να εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα, μη απελευθερώνοντας το σύνολο των εμπορικών πτήσεων από και προς Ρωσία. Στοχεύοντας στην επαναφορά μας και την τακτοποίηση του συνόλου των οφειλών μας και όντας αποκλειστικά μόνοι στον αγώνα αυτό, δυστυχώς δεν μας απομένει άλλη από την ανωτέρω επιλογή. Την υπόσχεση προς τον εκλιπόντα Πρόεδρό μας θα την τηρήσουμε εξαντλώντας κάθε προσπάθεια τακτοποίησης των υποχρεώσεών μας, ενώ σύντομα η επιχείρησή μας θα απευθυνθεί σε όλους τους πιστωτές με πρόγραμμα εξόφλησης.

Τέλος, θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι οι υπόλοιπες εταιρείες του ομίλου Mouzenidis και το δίκτυο του εξωτερικού λειτουργούν κανονικά, συνεχίζοντας αδιάκοπα το έργο τους, ενώ παρά τη δύσκολη χρονική συγκυρία, στοχεύουν στην ενδυνάμωση του Ομίλου».

Η ιστορία

O όμιλος Μουζενίδη ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995. Πρόκειται για έναν πλήρως καθετοποιημένο τουριστικό όμιλο με δραστηριότητα σε όλο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας. Ο όμιλος δραστηριοποιείται σε 16 χώρες κυρίως στην ανατολική Ευρώπη με σημαντικότατα μερίδια, συνδέει αεροπορικά προορισμούς του εξωτερικού με την Ελλάδα και συνεργάζεται με 1400 ξενοδοχειακές μονάδες σε ολόκληρη την χώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ιστοσελίδα, τον όμιλο αποτελούν οι επιχειρήσεις:

-Ellinair, Ιδιωτική αεροπορική εταιρεία

-Grekodom, Εταιρία αξιοποίησης ακινήτων

-Ellin Camp, Παιδική κατασκήνωση

-Kriaritsi

-Mouzenidis INTOUR, Διοργάνωση ταξιδιών στη Ρωσία

-MBG, consulting services

-Family Club Grekoleto

-Cargo CSR, Εταιρία αερομεταφορών και οδικών μεταφορών

-Solun, Ελληνικό ορθόδοξο προσκυνηματικό κέντρο «SOLUN»

-Bomo Hotels, Διαχείριση δικτύου ξενοδοχειακών μονάδων

-Perseas, Υπηρεσίες ασφάλειας και ιδιωτικής φύλαξης

-Εμπορικό κέντρο Enigma Shopping Center

-Greek Furs, Διαδικτυακή πύλη για την ελληνική γούνα

-Parking Airport

-Igen Young Travellers Club

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός