Ενα χρόνο αυτόνομης δραστηριότητας και δύο χρόνια στην Ελλάδα συμπλήρωσε η εταιρεία doValue Greece, προσφέροντας ρυθμίσεις σε δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ.

Από αυτά τα 600 εκατ. ευρώ αφορούν εντός ισολογισμού ανοίγματα της Eurobank, τα οποία κατέστησαν εκ νέου εξυπηρετούμενα μετά την επιτυχημένη αναδιάρθρωσή τους.

Οι επιδόσεις αυτές περιγράφονται στην επιστολή που απέστειλε στο προσωπικό της doValue ο πρόεδρός της κ. Θ. Καλαντώνης και ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τ. Πανούσης.

Όπως τονίζεται σε αυτήν, η εταιρεία «σχεδιάζει, προτείνει και υλοποιεί λύσεις προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων».

Επιπλέον, επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως οι αριθμοί δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. «Πάνω από όλα αναδεικνύουν ότι γίνεται καθημερινά πράξη η θεμελιώδης αρχή της εταιρίας μας: να σχεδιάζει, να προτείνει και να υλοποιεί λύσεις που είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων, τόσο των κατόχων των δανείων όσο και των οφειλετών, και με τον τρόπο αυτό να ευνοεί την εξυγίανση και ανάπτυξη της οικονομίας και να δημιουργεί αξία για την κοινωνία, μέσα από τη συνεννόηση και τη συνεργασία».

Οι επιδόσεις αναλυτικά

Αναλυτικότερα, οι επιδόσεις της doValue, όπως αυτές αποτυπώνονται στην επιστολή της διοίκησης προς το προσωπικό της, είναι οι εξής:

– Αναστολή πληρωμών για δάνεια ύψους 6 δισ. ευρώ σε περίπου 90.000 δανειολήπτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ώστε να ξεπεράσουν προσωρινές δυσκολίες που προέκυψαν λόγω της αναστολής της οικονομικής δραστηριότητας.

– Σε εφαρμογή των κρατικών προγραμμάτων στήριξης, 26.000 πελάτες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Γέφυρα, για δάνεια σχεδόν 2 δισ. ευρώ. Το ύψος της επιδότησης μέχρι σήμερα για τα δάνεια αυτά αγγίζει τα 45 εκατ. ευρώ, ενώ άλλοι 20.000 πελάτες έχουν αιτηθεί την ένταξή τους στο πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ για δάνεια πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.

– Στηρίχθηκαν οι συνεργάσιμοι δανειολήπτες με ρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες περιλάμβαναν άφεση χρέους. Μέσα στο 2020 ρυθμίστηκαν 45.000 δάνεια ύψους σχεδόν 3 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στο πεντάμηνο του 2021 ρυθμίστηκαν άλλα 25.000 δάνεια των 1,7 δισ. ευρώ. Δηλαδή στη διετία της κρίσης Covid-19 ρυθμίσθηκαν σχεδόν 5 δισ. ευρώ.

– Ειδικά για το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Eurobank, η doValue σχεδίασε, διαπραγματεύτηκε και υλοποίησε συμφωνίες, σε εξατομικευμένη βάση, ώστε να «θεραπευθούν» και να καταστούν και πάλι εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους άνω των 600 εκ. ευρώ.

Η επόμενη ημέρα

«Τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς το δικό σας επαγγελματισμό, χωρίς τη δική σας σκληρή και ουσιαστική δουλειά. Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς και να σας συγχαρούμε για όσα κάνατε, επιβεβαιώνοντας την εμπιστοσύνη που είχαμε στην εκκίνηση, όταν θέταμε τους στόχους και αρκετοί τους έβρισκαν υπερβολικά αισιόδοξους, ότι αυτή η ομάδα που έχουμε συγκροτήσει, μπορεί όσα σε άλλους φαντάζουν μη ρεαλιστικά» αναφέρουν Καλαντώνης και Πανούσης στην ίδια επιστολή.

Προσθέτουν δε πως «αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία τις πρώτες 365 μέρες. Ότι στις πιο αντίξοες συνθήκες, όχι μόνο εξωτερικά, στην οικονομία, αλλά και για εμάς τους ίδιους, με υποχρεωτική τηλεργασία σε μεγάλο βαθμό, χωρίς το πλεονέκτημα της φυσικής επαφής, μπορέσαμε να συνεργαστούμε ουσιαστικά και να φέρουμε αποτελέσματα συνδυάζοντας, μέσα στον ελάχιστο αυτό χρόνο, την υπευθυνότητα της τραπεζικής μας καταγωγής με την ευελιξία μιας εταιρίας διαχείρισης».

Ως προς τις προοπτικές της εταιρείας, υπογραμμίζουν πως «είμαστε στην αρχή της δεύτερης χρονιάς της doValue Greece σε προνομιακή θέση. Λένε πως το να φτάσει κανείς στην κορυφή είναι πιο εύκολο παρά να παραμείνει. Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε. Έχουμε μεγαλύτερους και μικρότερους πελάτες, αλλά όχι σημαντικότερους και λιγότερο σημαντικούς.

Στέκουμε γερά στα πόδια μας και η προοπτική μας δεν εξαρτάται από καμία μεμονωμένη συναλλαγή, αλλά θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις όλες τις δυνατότητες για να αναπτύξουμε τις εργασίες μας. Όπως έχουμε πει από την πρώτη μέρα, είμαστε στην αγορά για να αναπτυχθούμε, να μεγαλώνουμε το χαρτοφυλάκιό μας, να δημιουργούμε ακόμη περισσότερη αξία για τους πελάτες μας, για τους μετόχους μας, για τους εργαζομένους μας και την οικονομία συνολικά».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις