Η Advent Technologies Holdings ανακοίνωσε σήμερα τη σύναψη οριστικής συμφωνίας για την απόκτηση των επιχειρήσεων παραγωγής συστημάτων κυψελών καυσίμου της Fischer Group με συνολικό τίμημα, σε μετρητά και μετοχές, 52 εκατομμυρίων ευρώ.

Στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις περιλαμβάνονται η SerEnergy, με έδρα το Άαλμποργκ της Δανίας και η FES (Fischer Eco Solutions GmbH) με έδρα το Άχερν της Γερμανίας.

Η SerEnergy αποτελεί κορυφαίο κατασκευαστή κυψελών καυσίμου HT-PEM (υψηλής θερμοκρασίας – πολυμερής μεμβράνη ηλεκτρολύτη), σε παγκόσμια κλίμακα, με χιλιάδες συστήματα να παραδίδονται κάθε χρόνο στα 15 χρόνια λειτουργίας της εταιρείας. Η εταιρεία απασχολεί συνολικά 75 άτομα προσωπικό στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης (R&D), της παραγωγής, της συναρμολόγησης και των πωλήσεων, άπαντες με μοναδική εμπειρία στον τομέα των συστημάτων κυψελών καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας. Η SerEnergy λειτουργεί εγκαταστάσεις τόσο στο Άαλμποργκ (55 εργαζόμενοι) όσο και στη Μανίλα των Φιλιππίνων (20 εργαζόμενοι).

Η FES από την πλευρά της παρέχει υπηρεσίες συναρμολόγησης και δοκιμών κυψελών καυσίμου όπως και παραγωγή κρίσιμων εξαρτημάτων κυψελών καυσίμου, συμπεριλαμβανομένων συγκροτημάτων ηλεκτροδίων μεμβράνης, διπολικές πλάκες και μεταρρυθμιστές. Η FES λειτουργεί μία εγκατάσταση στο campus της Fischer Group στο Άχερν της Γερμανίας, η οποία θα μεταβιβαστεί στην Advent με την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Οι 17 εργαζόμενοι της FES όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της SerEnergy, σε Δανία και Φιλιππίνες, θα ενταχθούν στο δυναμικό της Advent.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι στην Advent που φτάσαμε σε συμφωνία με τη Fischer, η οποία φέρνει ορισμένους από τους παγκοσμίως κορυφαίους παρόχους κυψελών καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας στην εταιρεία μας και θα συνεισφέρουν στο επιχειρηματικό μομέντουμ μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Δρ. Βασίλης Γρηγορίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Advent Technologies Holdings.

Σύμφωνα με το Business Wire, η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή 15 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά και 37 εκατομμύρια ευρώ σε μετοχές. Η οριστικοποίηση της εξαγοράς των SerEnergy και FES από την Advent θα πραγματοποιηθεί μετά τις σχετικές εγκρίσεις των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του γ’ τριμήνου του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια