Ρεκόρ θανάτων που συνδέονται με την COVID-19 στη Μόσχα, ανακοίνωσε η Ρωσία, με τις αρχές να αποδίδουν την αρνητική αυτή εξέλιξη στην εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα, σε συνδυασμό με την απροθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν.

Οι αρμόδιοι προσπάθησαν να υποχρεώσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν αναγκάσουν τους ανθρώπους να εμβολιαστούν βλέποντας ότι το ενδιαφέρον παρέμενε μειωμένο με τα κρούσματα να αυξάνονται εκ νέου αυτόν τον μήνα.

Σήμερα Παρασκευή, ανακοινώθηκαν 20.393 νέα κρούσματα, από τα οποία 7.916 στη Μόσχα. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε μία ημέρα από τις 24 Ιανουαρίου, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα από όταν εμφανίστηκε ο ιός, σε 5.409.088.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι 601 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, 98 από τους οποίους στην πρωτεύουσα της χώρας, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων να φτάνει μέχρι σήμερα σε 132.064. Η Αγία Πετρούπολη ανέφερε επίσης 98 θανάτους.

Σύμφωνα με το Reuters, η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των θανάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό σε 270.000.

Από την προηγούμενη Δευτέρα μπαρ και εστιατόρια επιτρέπεται να εξυπηρετούν άτομα μόνο εάν μπορούν να παρουσιάσουν έναν κωδικό QR που να δείχνει ότι έχουν εμβολιαστεί, έχουν αναρρώσει ή διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό τεστ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα