Για πρώτη φορά, η οικογένεια του Ζαν Μισέλ Μπασκιά (Jean-Michel Basquiat) διοργανώνει έκθεση με έργα του καλλιτέχνη τα περισσότερα των οποίων είναι άγνωστα στο φιλότεχνο κοινό.

Η έκθεση, η οποία θα περιλαμβάνει και μια «εμπειρία», είναι προγραμματισμένη να φιλοξενηθεί την άνοιξη του 2022 στο κτήριο-τοπόσημο της Νέας Υόρκης Starrett-Lehigh Building.

Η ιδέα ήρθε στις αδελφές του Basquiat, τη Lisane Basquiat και τη Jeanine Heriveaux, οι οποίες διευθύνουν το Jean-Michel Basquiat Estate, καθώς και στη μητριά τους, τη Nora Fitzpatrick κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού.

«Πολλά από όσα έως σήμερα έχουν δημοσιοποιηθεί για τον Jean-Michel εκκινούν από την οπτική εκείνων που συνάντησαν ή ήξεραν τον Jean-Michel μια συγκεκριμένη περίοδο» τόνισαν οι δύο αδελφές, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το Artnet News.

«Συνεχώς μας προσεγγίζει κόσμος που θέλει να ξέρει και να ακούσει περισσότερα για το ποιος ήταν ο Jean-Michel. Πολλοί είναι αναδυόμενοι καλλιτέχνες οι ίδιοι, που αναζητούν έμπνευση συνδεόμενοι με την ιστορία του Jean-Michel. Μόνον εμείς μπορούμε να προσφέρουμε το ευρύτερο περιβάλλον των πολιτιστικών και οικογενειακών ριζών του και τη θέση τους στο αφήγημα της τέχνης του».

Στην έκθεση «Jean-Michel Basquiat: King Pleasure» θα εκτεθούν σύμφωνα με το ΑΠΕ 200 έργα ζωγραφικής που σπάνια έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχέδια, πολυμεσικές παρουσιάσεις, αναμνηστικά και τεχνουργήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus