Η διοικήτρια Αλεξ Ντίτριχ, πιλότος μαχητικών εν αποστρατεία, έχει πάει αρκετές φορές να καταθέσει στο Κογκρέσο ή στο Πεντάγωνο για τη λεγόμενη «συνάντηση του Νίμιτς». Το 2004 ήταν μία από αρκετούς πιλότους που είδε ένα ορθογώνιο λευκό αντικείμενο να κινείται τόσο γρήγορα στον ουρανό όσο κανένα άλλο αντικείμενο που είχαν ποτέ παρατηρήσει.

«Εκείνη την ημέρα, ανησυχήσαμε όχι μόνο γιατί θα μπορούσε να αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Ημασταν έξω από τις ακτές της Καλιφόρνιας και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι ήταν. Δεν ξέραμε εάν θα έκανε επίθεση ή κατασκόπευε. Ημασταν στρατιωτική μονάδα σε στρατιωτικές ασκήσεις και μπορούσε να αποτελεί απειλή για εμάς».

Αμέσως οι πιλότοι κατέγραψαν τα όσα είδαν και ενημέρωσαν τους προϊσταμένους τους και έκτοτε απαντούν σε πολλές ερωτήσεις που τους γίνονται από αρμόδιες υπηρεσίες. Περιστασιακά έχει ζητηθεί από την Ντίτριχ να δει βίντεο με παρόμοια ιπτάμενα αντικείμενα για να τα συγκρίνει με εκείνο που είδε.

Οι καταθέσεις της Ντίτριχ και των άλλων πιλότων περιλαμβάνονται στην έκθεση για τα ΑΤΙΑ η οποία παρουσιάζεται σήμερα από τον διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και τον υπουργό Αμυνας στο Κογκρέσο. Στην έκθεση συγκεντρώνονται πληροφορίες από απόρρητους φακέλους διαφορετικών τομέων των ενόπλων δυνάμεων.

Στο επίκεντρο βρίσκονται όσα συμβάλλουν στο να εξαχθεί συμπέρασμα σχετικά με το εάν όλες αυτές οι δεκαετίες εμπειριών και επαφών από πιλότους μαχητικών και εμπορικών πτήσεων, πολεμικών πλοίων και άλλων με ανεξήγητα φαινόμενα αποτελούν απειλή για τις ΗΠΑ. Μάλιστα ο πρώην γερουσιαστής Χάρι Ριντ πρόσφατα ανέφερε ότι πιστεύει πως μέρη σκαφών ΑΤΙΑ βρίσκονται ήδη στα χέρια εταιρειών κατασκευής όπλων.

«Ηπιες αποκαλύψεις»  

Οι απαντήσεις που θα περιλαμβάνονται στην έκθεση μάλλον δεν θα αναφέρουν ως αιτία της θέασης UFO κάποιων, προηγμένων τεχνολογικά, εξωγήινων – αν και δεν θα αποκλεισθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μια τέτοια πιθανότητα. Κάπως έτσι γίνονται, σύμφωνα με τους επικοινωνιολόγους, οι λεγόμενες «ήπιες αποκαλύψεις».

Το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ έδωσε πέρυσι στη δημοσιότητα τρία ασπρόμαυρα βίντεο που τραβήχτηκαν από πιλότους του ναυτικού, μία εκ των οποίων ήταν η Ντίτριχ. Στα βίντεο διακρίνονται UFO εν δράσει, ενώ ακούγονται τα σχόλια των έκπληκτων πιλότων. Το πιο ανησυχητικό ήταν οι μεγάλες ταχύτητες που ανέπτυσσαν αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα και το πώς σταματούσαν ξαφνικά και απότομα, χωρίς να διακρίνεται κανένα εμφανές σύστημα προώθησης.

Τον Μάρτιο, ο πρώην διευθυντής των μυστικών υπηρεσιών Τζον Ράτκλιφ πρόσφερε κάποια στοιχεία για την πολυαναμενόμενη έκθεση, σε συνέντευξή του στο Fox News, λέγοντας ότι θα περιγράφει γεγονότα «από όλο τον κόσμο» και ότι «υπάρχουν πολύ περισσότερες περιπτώσεις απ’ όσες γνωστοποιήθηκαν». Πρόσθεσε ότι θα γίνουν και αναφορές σε ιπτάμενα αντικείμενα «που εντοπίστηκαν και από δορυφόρους και δεν μπορούν να εξηγηθούν».

Στις αρχές του μήνα, ο πρώην πιλότος του ναυτικού υποσμηναγός Ράιαν Γκρέιβς είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι «ανησυχεί» για αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα τα οποία, όπως ανέφερε, οι πιλότοι βλέπουν «κάθε μέρα εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια» στις ακτές της Καλιφόρνιας. «Ξέρετε, εάν αυτά ήταν μαχητικά αεροσκάφη από άλλη χώρα θα επρόκειτο για τεράστιο θέμα. Αλλά επειδή δείχνουν διαφορετικά, δεν είμαστε έτοιμοι να κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα. Προτιμάμε να αγνοούμε το γεγονός ότι βρίσκονται εκεί και μας παρακολουθούν κάθε μέρα». Ο Γκρέιβς περιγράφει πως το σμήνος μαχητικών αεροσκαφών του οποίου ήταν επικεφαλής άρχισε να βλέπει ΑΤΙΑ σε απαγορευμένο εναέριο χώρο στη Βιρτζίνια μόλις αναβάθμισαν το σύστημα ραντάρ των μαχητικών το 2014, που επέτρεπε κοντινά πλάνα σε στόχους με υπέρυθρες κάμερες.

Τον Αύγουστο, το Πεντάγωνο δημιούργησε την ειδική ομάδα ελέγχου όλων των ιπτάμενων φαινομένων που μπορεί να αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. Τον περασμένο Δεκέμβριο ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο ζήτησε τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας. Εξήγησε το σκεπτικό του: «Θέλω να το πάρουμε σοβαρά με μια σοβαρή διαδικασία. Θα υπάρχει μια διαδικασία βάσει της οποίας θα αναλύουμε τα στοιχεία όπως έρχονται. Να τα αναλύουμε μέχρι να πάρουμε κάποιες απαντήσεις. Ισως η απάντηση είναι πολύ απλή. Ισως όχι».

 

Προσπαθούμε να τα ερμηνεύσουμε

Ο Λούις Ελιζόντο, πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών, υπεύθυνος για τη Μονάδα Ιπτάμενων Φαινομένων Αγνώστου Ταυτότητας, δήλωσε στην εφημερίδα «Washington Post» ότι οι συζητήσεις σχετικά με το τι βρίσκεται στον ουρανό πρέπει να είναι σοβαρή. «Αυτή τη στιγμή βασιζόμαστε στις στρατιωτικές ικανότητες συλλογής στοιχείων και μετά προσπαθούμε να τα ερμηνεύσουμε. Δεν πρόκειται για μια συζήτηση σχετικά με το πώς η γιαγιά είδε κάποια φώτα στην πίσω αυλή και μετά όλοι αρχίζουν να αναρωτιούνται περί τίνος επρόκειτο… Τέτοια βλέπουμε κάθε μέρα. Οσο τα κρατάμε μυστικά, τόσο πιο προβληματική γίνεται η κατάσταση. Στην πραγματικότητα η σιωπή δρα εναντίον του συμφέροντός μας».

Ο αναλυτής επιστημονικών θεμάτων Μικ Ουέστ είναι από εκείνους που θεωρεί πως τα ΑΤΙΑ που έχουν εντοπίσει πιλότοι είναι προφανώς τεχνολογία την οποία ήδη κατανοούμε. Σε πρόσφατη εμφάνισή του στο CNN, ανέπτυξε το επιχείρημά του: Οι εικόνες που βλέπουμε στα στρατιωτικά βίντεο μπορεί εύκολα να είναι αποτελέσματα διαστρέβλωσης των οργάνων ή των καμερών.

Πιστεύει πως «υπάρχουν εξηγήσεις για όλα όσα υπάρχουν σε αυτά τα βίντεο», όμως υποστηρίζει την περαιτέρω έρευνα. «Εάν οι πιλότοι αναφέρουν αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας, τότε ναι, πρέπει να διαπιστώσουμε τι πάει στραβά», λέει. «Είναι κάτι καινούργιο ή κάποια δυσλειτουργία του συστήματος; Είναι θέμα του προσωπικού ή της τεχνολογίας. Ας το διερευνήσουμε, λοιπόν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά