Το πλαίσιο των διευκολύνσεων για τους πλήρως εμβολιασμένους αλλά και κίνητρα για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, ανακοίνωσε ο  πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μέγαρο Μαξίμου.

Με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, ξεκίνησαν οι ανακοινώσεις στο Μέγαρο Μαξίμου για τις διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους.

Ο κ. Σκέρτσος ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας αναφορά στην εμβολιαστική διαδικασία στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για καθολικότητα της πρόσβασης στον εμβολιασμό σημειώνοντας πως στην Ελλάδα εμβολιάζει 100.000 πολίτες κάθε μέρα. Όπως είπε περίπου το 48% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τέλος Ιουλίου.

Παράλληλα σημείωσε πως η στρατηγική στον εμβολιασμό αναπροσαρμόζεται για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος όπως είπε η χώρα μας φαίνεται να κερδίζει την μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή. Οι εμβολιασμοί απλώνονται, η οικονομική και κοινωνική ζωή επανέρχονται στην κανονικότητα είπε χαρακτηριστικά.

Προχωρώντας στα «προνόμια», πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους περίπου 900.000 νέους 18-25 ετών (γεννηθέντες 1996-2003).

«Ήρθε η ώρα η Πολιτεία να επιβραβεύσει τους πολίτες που πέρασαν δύσκολα τους νέους από 18 έως 25 ετών, τόνισε ακόμα. Από σήμερα ανοίγεται άλλο ένα παράθυρο ελευθερίας. Με την πρώτη δόση θα παίρνουν μια προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ. Μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό θα αξιοποιούν αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το voucjer θα είναι ύψους 150 ευρώ και θα καλύπτει εισιτήρια για τα ταξίδια, μουσεία, θέατρα.

Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα υλοποιείται με το ΑΜΚΑ του κάθε νέου.

«Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Προκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

Και ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε: «Κρατάμε τη μάσκα, όταν είμαστε πολλοί. Σύντομα οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο άνετα στους κλειστούς χώρους. Καλώ τα κορίτσια μας και τα αγόρια μας να τσιμπήσουν την ευκαιρία και να τσιμπηθούν με ένα εμβόλιο. Η κάρτα θα ονομάζεται freedom pass».

Τι θα είναι το Freedom Pass

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι η κάρτα αυτή θα είναι ψηφιακή και από την ημέρα που θα είναι διαθέσιμη μέσα από το gov.gr ο ενδιαφερόμενος θα κάνει αίτηση και η κάρτα θα αποθηκεύεται στην ψηφιακή μορφή στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού και θα μπορεί να χρησιμοποιείται για συγκεκριμένα πράγματα.

Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Θα αφορά:

  • Ακτοπλοϊκές, αεροπορικές μετακινήσεις
  • Καταλυματα, κάμπινγκ
  • Μουσεία, συναυλίες, κινηματογράφους, θέατρα, αρχαιολογικούς χώρους
  • Διανομή σε τουριστικά καταλύματα

Οι νέοι θα λαμβάνουν το voucher μέσω της ειδικής πλατφόρμας gov.gr με το ΑΜΚΑ τους, αφού ο ενδιαφερόμενος έχει κάνει τη πρώτη δοση.

Δείτε αναλυτικά τι είναι το Freedom Pass

Την ανάγκη εμβολιασμού όλων των ομάδων επεσήμανε παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Με την κάρτα νέων τα ταξίδια και η διαμονή σε τουριστικά καταλύματα διευκολύνεται.

Αναφερόμενος στην δράση χορήγησης προπληρωμένης κάρτας, ποσού 150 ευρώ για τους νέους πολίτες 18-25 ετών, με την κωδική ονομασία Freedom Pass, ο κ. Θεοχάρης ανάφερε ότι είναι πρόκληση πρόσκληση για επιστροφή στην κανονικότητα και κάλεσε τους νέους πολίτες να την αποκτήσουν.

Παίρνοντας τον λόγο, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, είπε πως η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης συνδράμει καθοριστικά. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος που θα εξασφαλίσει ότι η επόμενη ημέρα θα είναι ασφαλής και εμείς υγιείς. Η κυβέρνηση έρχεται να επιβραβεύσει όσους έσπευσαν ή πρόκειται να εμβολιαστούν. Μετά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, και η κάρτα θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους να απολαύσουν πολιτιστικά θεάματα και ψυχαγωγία με μία ιδιαίτερη ποιότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα