Η Coca-Cola HBC AG ανακοίνωσε ότι στις 25 Ιουνίου 2021, η θυγατρική της CC Beverages Holdings II BV κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση του 30% της ιταλικής εταιρείας καφέ Casa Del Caffè Vergnano SpA.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ολοκλήρωση της εξαγοράς αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2021 και υπόκειται σε κανονιστικές εγκρίσεις. Επιπλέον, η Coca-Cola HBC και η Caffè Vergnano θα συνάψουν συμφωνία αποκλειστικής διανομής για τα προϊόντα της Caffè Vergnano στις περιοχές της Coca-Cola HBC εκτός της Ιταλίας. Η CCH Holdings θα εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Caffè Vergnano και θα έχει τα δικαιώματα λήψης αποφάσεων και διακυβέρνησης της μειοψηφίας. Τα μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν οικονομικά στοιχεία της προτεινόμενης συναλλαγής.

Η Caffè Vergnano είναι μια οικογενειακή ιταλική εταιρεία καφέ που εδρεύει στη Santena της Ιταλίας με ρίζες που χρονολογούνται από το 1882. Το 2020, η εταιρεία πούλησε περίπου 7.000 τόνους καφέ σε περισσότερες από 90 χώρες παγκοσμίως.

Ο Ζόραν Μπογκντάνοβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας δίνει η οικογένεια Vergnano και είμαστε ενθουσιασμένοι από τις ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας με αυτήν την καταπληκτική μάρκα. Με το Caffè Vergnano, είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο καφέ που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων των καταναλωτών. Σεβόμαστε την 140 χρόνων ιστορία της εταιρείας και την αφοσίωση και το πάθος των τεσσάρων γενεών που δημιούργησαν μια τόσο πλούσια και φημισμένη μάρκα καφέ, συνώνυμη με την αυθεντική εμπειρία ιταλικού καφέ. Η επένδυσή μας στο Caffè Vergnano ευθυγραμμίζεται με την The Coca-Cola Company καθώς συνεργαστήκαμε σε αυτήν την ευκαιρία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις