Πρόστιμα 41.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε επιχειρήσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης, καθότι εντοπίστηκαν παρανομίες, κατά τη διάρκεια ελέγχων

H Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

Σημειώνεται ότι:

-Κατά το χρονικό διάστημα από 21.06.2021 έως και 27.06.2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 197 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 48 παραβάσεις που αφορούσαν στο παράνομο εμπόριο.

-Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα στις Περιφέρειες Αττικής, Ιονίων Νήσων και Κεντρικής Μακεδονίας.

-Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 41.000 €, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ), του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017) και του ν. 4712/2020 – άρθρο 18, που αφορά σε Διοικητικές κυρώσεις για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/ παραποιημένων προϊόντων.

-Κατασχέθηκαν 2.180 τεμάχια απομιμητικών ειδών, από τα οποία τα 663 τεμάχια πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις