Την αγορά ποσοτήτων χοιρινού κρέατος, προκειμένου να αναπληρώσει τα αποθέματά της, τόσο σε κεντρικό, όσο και τοπικό επίπεδο, προγραμματίζει η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων (NDRC) στο Πεκίνο, καθώς ένας δείκτης που παρακολουθεί τις τιμές του χοιρινού κρέατος έπεσε κάτω από το επίπεδο συναγερμού.

Ο δείκτης, καταγράφει το μέσο εθνικό επίπεδο τιμών χοιρινού κρέατος σε σχέση με τις τιμές των σιτηρών και καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο επίπεδο 4,9 προς 1, μειωμένος από το επίπεδο συναγερμού 5 προς 1, σύμφωνα με την NDRC.

Ο ίδιος δείκτης, αντανακλά τη σχέση του κόστους και του κέρδους στην εκτροφή των χοίρων.

Οι αρχές δημοσιοποίησαν ένα σχέδιο δράσης στις αρχές Ιουνίου, για τη βελτίωση του μηχανισμού αναπροσαρμογής των αποθεμάτων χοιρινού με στόχο τη σταθεροποίηση της αγοράς, περιγράφοντας λεπτομερώς πολλαπλά μέτρα, για την αποφυγή δραστικών αλλαγών στις τιμές της αγοράς του χοιρινού κρέατος.

Κατά τη χρονιά που διανύουμε, οι τιμές του χοιρινού κρέατος καταγράφουν πτωτική τάση, για αρκετούς συνεχόμενους μήνες.

Τα στοιχεία του Εθνικού Γραφείου Στατιστικής της Κίνας (NBS) έδειξαν ότι οι τιμές του χοιρινού κρέατος μειώθηκαν κατά 11,2% στις αρχές Ιουνίου, σε σύγκριση με τα τέλη Μαΐου.

Οι κυκλικές διακυμάνσεις στην τροφοδοσία, αλλά και στις τιμές του χοιρινού κρέατος αποτελούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο, ενώ τέτοιες διακυμάνσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές στην Κίνα, μερικώς επειδή, το μεγαλύτερο ποσοστό των χοίρων στη χώρα, εκτρέφονται σε οικογενειακές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO