Οι εορτασμοί για την 4η Ιουλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, μπορεί να μην είναι τόσο θεαματικοί φέτος, καθώς τα προβλήματα στις διεθνείς αλυσίδες ανεφοδιασμού προκαλούν έλλειψη πυροτεχνημάτων παγκοσμίως.

Ο Stephen Pelkey, Διευθύνων Σύμβουλος της Atlas PyroVision Entertainment Group, μιλώντας στο Yahoo Finance Live, τονίζει το πρόβλημα αυτό, προσθέτοντας ότι μόο όσοι έχουν κάνει εγκαίρως παραγγελίες θα μπορούν να έχουν εγκαίρως τα πυροτεχνήματα.

Η Atlas PyroVision Entertainment, η μεγαλύτερη επαγγελματική εταιρεία πυροτεχνημάτων στη Νέα Αγγλία.

Ο Pelkey ​​είπε ότι η βιομηχανία πυροτεχνημάτων σημείωσε αύξηση ρεκόρ στις πωλήσεις το 2020, οι οποίες ανήλθαν σε 1,8 δισ. δολάρια, ποσό διπλάσιο από τα 900 εκατομμύρια δολάρια το 2019 .

Τονίσε επίσης ότι το κλείσιμο των εργοστασίων στην Κίνα, οι καθυστερήσεις στις μεταφορές και το αυξημένο κόστος αποστολής που κυμαίνεται από 250% έως 300% ειναι οι κύριοι παράγοντες που συμβάλλουν στην παγκόσμια έλλειψη πυροτεχνημάτων. Ακόμα κι αν οι εταιρείες είναι σε θέση να τις στείλουν, τα πυροτεχνήματα πιθανότατα θα περιμένουν σε ένα πλοίο έξω από ένα λιμάνι.

Όσο για το πώς η έλλειψη πυροτεχνημάτων θα επηρεάσει τις τιμές για τους Αμερικανούς καταναλωτές, ο Pelkey ​​αναμένει ότι θα καταγραφούν αυξήσεις από 15% σε 20%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή