Μήνυμα προς τους βιομήχανους και συνολικά τους επιχειρηματίες έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη γενική συνέλευση του ΣΕΒ: «Απευθύνομαι σε εσάς. Είναι η ώρα να επενδύσετε στην Ελλάδα. Το λέω με βεβαιότητα καθώς οι προοπτικές της οικονομίας είναι εξαιρετικές. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχουν οι συνθήκες για το άλμα προόδου της χώρας. Η Ελλάδα θα αφήσει πίσω της την πονεμένη δεκαετία και θα αλλάξει τον τρόπο που τοποθετείται στον χάρτη».

Ο κ. Μητσοτάκης με αυτήν την προτροπή κατέληξε την περίπου δύο ώρες συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ απάντησε θετικά λέγοντας ότι «θα επενδύσουμε στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο», ενώ νωρίτερα στην εισαγωγική του τοποθέτηση είχε απαριθμήσει τους λόγους για τους οποίους οι επιχειρηματίες είναι αισιόδοξοι για την πορεία της χώρας.

Από την πλευρά του ο Έλληνας επικεφαλής της πολυεθνικής που έγινε ευρέως γνωστή από το εμβόλιο κατά της Covid-19 σημείωσε τα θετικά μηνύματα που έχει αντλήσει από την πορεία της χώρας μας και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της προσπάθειας της να ετοιμάσει το ψηφιακό κέντρο καινοτομίας της εταιρίας στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, ο ίδιος ακούγοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης τον κ. Παπαλεξόπουλο να μεταφέρει τα αιτήματα του ΣΕΒ απέναντι στις νέες προκλήσεις που ανοίγονται για τη χώρα και την οικονομία υπογράμμισε:

«Η χώρα έχει βγει από μία δύσκολη περίοδο. Τώρα είναι ευκαιρία. Τώρα μπορεί να απογειωθεί η Ελλάδα. Θα πρέπει (και απευθύνομαι στους Έλληνες επιχειρηματίες) να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες. Δίνουμε μεγάλη σημασία στο τι θα κάνει η κυβέρνηση παρά το τι θα κάνουμε εμείς. Η νοοτροπία έχει αλλάξει. Είναι η χρυσή ευκαιρία για τη χώρα», τόνισε μιλώντας διαδικτυακά από τη Ν. Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός εξηγώντας τη θέση του για το ό,τι «οι συνθήκες είναι κατάλληλες για άλμα προόδου με ταυτόχρονη ισχυρή ανάπτυξη», είπε: «Το 2022 θα καλύψουμε το χαμένο έδαφος της πανδημίας. Αυτή η ανάπτυξη θα πρέπει να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά της προ προηγουμενης περιόδου». Σύμφωνα με τον ίδιο η ανάπτυξη θα ενσωματώνει την ψηφιακή επανάσταση και μία οικονομία χαμηλών και μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η ανάπτυξη θα πρέπει να περιορίσει τις ανισότητες. Έχουμε αφομοιώσει τα διδάγματα από το εξωτερικό αλλά και από τη δική μας πραγματικότητα. Ξέρουμε τα θεμέλια που θα χτιστεί η ανάπτυξη», τόνισε.

Οι τρεις στόχοι

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να πετύχει τους τρεις στόχους που είχε θέσει πριν από δύο χρόνια πριν τι εκλογές τις 7ης Ιουλίου:

1.        Πρώτος στόχος μας ήταν η αλλαγή της μακροοικονομικής πολιτικής με χαμηλότερους φόρους που δεν θα διακινδύνευε τη δημοσιονομική ισορροπία. Η πανδημία άλλαξε το χάρτη και μας επέτρεψε να ξεφύγουμε από το βραχνά των πρωτογενών πλεονασμάτων.

1.       Οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις ήταν η δεύτερη μεγάλη πρόκληση. Εκεί πιστεύω ότι κάναμε σημαντικά βήματα. Ουδέποτε αναστείλαμε τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα που τελειώνει η πανδημία θα πατήσουμε γκάζι για τις μεταρρυθμίσεις

2.       Το τραπεζικό σύστημα. Έγιναν σημαντικότατες παρεμβάσεις και αλλαγές με αποτέλεσμα το πρόβλημα των κόκκινων δανείων να είναι λιγότερο οξύτερο και σήμερα μιλάμε για τη χρηματοδότηση των επενδύσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία