Όπως είχε προαναγγελθεί η Samsung προχώρησε στην παρουσίαση του νέου περιβάλλοντος χρήσης, του One UI Watch, για «έξυπνα» ρολόγια όπως επίσης και τη νέα ενοποιημένη πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί από κοινού με την Google.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του Mobile World Congress (MWC) της Βαρκελώνης, την άλλοτε κραταιά έκθεση της παγκόσμιας βιομηχανίας των κινητών τεχνολογιών η οποία λόγω Covid φέτος διεξάγεται με ένα υβριδικό μοντέλο, φυσικής παρουσίας και online.

Το νέο interface One UI Watch που παρουσίασε η Samsung έχει σχεδιαστεί με σκοπό να αναβαθμίσει περαιτέρω την εμπειρία συνδεσιμότητας μεταξύ Galaxy Watch και smartphone. Η εταιρεία επιβεβαίωσε πως το One UI Watch θα είναι διαθέσιμο για το Galaxy Watch στη νέα, ενοποιημένη πλατφόρμα που συν-δημιούργησε με την Google, φέρνοντας βελτιώσεις στην απόδοση, απρόσκοπτη συνδεσιμότητα ανάμεσα σε Watch και Android smartphone και πρόσβαση σε ακόμη περισσότερες εφαρμογές.

Επιπλέον, η Samsung αποκάλυψε πως το επερχόμενο Galaxy Watch θα είναι το πρώτο που θα διαθέτει την καινούργια ενοποιημένη πλατφόρμα και το One UI Watch, που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος το καλοκαίρι.

Το One UI Watch μαζί με τη νέα ενοποιημένη πλατφόρμα δημιουργεί μια εντελώς νέα εμπειρία χρήσης στα Galaxy Watch. Στο πλαίσιο της νέας εμπειρίας, οι συμβατές με το ρολόι εφαρμογές που θα εγκαταστήσει ο χρήστης στο smartphone του, θα γίνουν αυτόματα download και στο smartwatch του. Για παράδειγμα, σε περίπτωση εξατομίκευσης της εφαρμογής του ρολογιού στο κινητό τηλέφωνο για να δείχνει διαφορετικές ώρες σε πόλεις ανά τον κόσμο, τότε αυτό θα ισχύει και για το smartwatch. Και αν ο χρήστης μπλοκάρει κλήσεις και μηνύματα από το ρολόι του, θα μπλοκάρονται αυτόματα και στο smartphone του.

Η νέα ενοποιημένη πλατφόρμα θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης και ενσωμάτωσης νέων λειτουργιών δημοφιλών εφαρμογών τρίτων μερών απευθείας στο Galaxy Watch. Έτσι, οι απαιτήσεις όλων θα ικανοποιηθούν, χάρη σε μια πληθώρα συνεργασιών. Οι συνεργασίες αυτές θα περιλαμβάνουν τις εφαρμογές γυμναστικής Adidas Running, GOLFBUDDY Smart Caddie, Strava και Swim.com, εφαρμογές ευεξίας όπως το Calm ή το Sleep Cycle, εφαρμογές μουσικής όπως Spotify ή το YouTube Music και το Google Maps.

Επιπρόσθετα, η Samsung θα παρέχει ένα βελτιωμένο εργαλείο σχεδίασης του καντράν του ρολογιού, διευκολύνοντας τους σχεδιαστές κατά τη δημιουργία νέων καντράν ρολογιού. Έτσι οι καταναλωτές θα έχουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες για προσαρμογή ανάλογα με τη διάθεση, τη δραστηριότητα και την προσωπικότητά τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία