Το Σωματείο Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου (ΣΕΕΧΩΜ) συμφωνεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών χώρων εστίασης και διασκέδασης, αλλά θεωρεί ότι η καθυστέρηση του ανοίγματος μπορεί να οδηγήσει σε μια ακόμη χαμένη τουριστική σεζόν. Αυτό επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Σωματείου, σύμφωνα με την οποία, η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει δυνατότητα επιλογών στους επαγγελματίες για τον τρόπο που θα υποδεχθούν τους πελάτες τους κινείται στη σωστή κατεύθυνση και στο πλαίσιο των υπεύθυνων προτάσεων που είχε κάνει το ΣΕΕΧΩΜ.

«Ωστόσο, η απόφαση έναρξης των επιλογών μετά από 17 ημέρες, την ώρα που η τουριστική σεζόν είναι στην περίοδο υψηλής ζήτησης, είναι προφανές πως  δημιουργεί σοβαρά ζητήματα στους επαγγελματίες καθώς περιορίζει την σεζόν σε μόλις 45 ημέρες. Οι επαγγελματίες υπομένουν στωικά, χάνουν έσοδα και αιμορραγούν, όλο αυτό το διάστημα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Σωματείο υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση οφείλει να ανταμείψει και να επιβραβεύσει τους επαγγελματίες που θα αποφασίσουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους για εμβολιασμένους και νοσήσαντες  δίνοντας το πράσινο φως, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, να ανοίξουν νωρίτερα. «Περιμένουμε εδώ και μήνες να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις μας. Έχουμε επενδύσει και έχουμε προσλάβει προσωπικό, έχοντας καθημερινά ζημίες. Χωρίς, να αναφερθούμε στην προηγούμενη χρονιά. Πρέπει η Πολιτεία να μας δώσει άμεσα την εφαρμογή για τον αυστηρό έλεγχο στις εισόδους  των επιχειρήσεων μας και να έχουν το δικαίωμα όσοι ετοιμάζονται να ανοίγουν με τις προϋποθέσεις του νομοθέτη τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης “ως αμιγείς χώρους”», επισημαίνουν οι επιχειρηματίες της Μυκόνου.

Οι ίδιοι ζητούν επανέλθει οριστικά το ωράριο λειτουργίας προ covid-19 πλαίσιο.Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, «είναι αδιανόητο να ανοίξουμε τα καταστήματά μας, να σεβόμαστε τους υγειονομικούς περιορισμούς και την αποστασιοποίηση και να κλείνουμε λίγο μετά τα μεσάνυκτα. Είναι προφανές ότι όταν λέμε ανοίγει η διασκέδαση, ανοίγει και λειτουργεί όπως στις εποχές κανονικότητας με μόνη διαφορά τις αποστάσεις ή και τις μάσκες για όσους επιλέξουν το δεύτερο μοντέλο (μεικτοί χώροι). Επιτέλους, θα πρέπει το ωράριο της άδειας μουσικής να συμβαδίζει με το ωράριο των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης. Αλλιώς, θα γίνουμε ο προθάλαμος για τα παράνομα πάρτυ σε βίλες. Όλοι θα φεύγουν, από τα νόμιμα καταστήματα εστίασης και  θα “κρύβονται” στις βίλες χωρίς κανόνες, μέτρα προστασίας και με πλούσια φοροδιαφυγή».

Το σωματείο καταλήγει πως «μια και καλή οφείλει η Πολιτεία να νομοθετήσει και να επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα σε όσους συνεχίζουν να απομυζούν τον κόπο των νόμιμων επαγγελματιών του νησιού. Επανειλημμένως, έχουμε αναφερθεί στο μοντέλο της Ίμπιζα , όπου με πρόστιμα 500.000 ευρώ “εξοβέλισαν” από τον χάρτη της παράνομης διασκέδασης τα πάρτυ σε βίλες.   Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ημέρα από την σεζόν! Κάθε ώρα που είναι τα καταστήματα ανοικτά είναι κέρδος για όλους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους