Στις ΗΠΑ η πτώση των κρουσμάτων και των θανάτων λόγω του κορωνοϊού είναι πλέον γεγονός, μετά το μαζικό εμβολιασμό. Ωστόσο, οι περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν ακόμα σε κίνδυνο για εμφάνιση εξάρσεων του κορωνοϊού.

Η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων λόγω λοίμωξης COVID-19 αφορά ανεμβολίαστους. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, κυρίως σε όσους αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τον εμβολιασμό.

Οι ιατροί και οι νοσηλευτές είναι η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών για τον εμβολιασμό, ακόμα και για τους αρνητές του εμβολιασμού, και σε κάθε ευκαιρία οφείλουν να ενημερώνουν τον πληθυσμό λύνοντας τυχόν απορίες, επισημαίνεται στη σύνοψη των πιο σημαντικών ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, την οποία πραγματοποιεί το ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στις ΗΠΑ, λίγοι λειτουργοί υγείας είναι εκπαιδευμένοι στο να ενημερώνουν τον πληθυσμό για τον εμβολιασμό. Πολλοί υποθέτουν ότι χρειάζονται να παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σε κάποιο υποψήφιο εμβολιαζόμενο. Ωστόσο, οι αρνητές των εμβολίων συνήθως δεν αρνούνται να εμβολιαστούν λόγω των ελλιπών πληροφοριών, αλλά λόγω της θεώρησής τους για τον κόσμο, και της αμφισβήτησής  τους για το σύστημα υγείας.

Οι στρατηγικές του τύπου «ήρθε η ώρα να εμβολιαστείς» παρουσιάζουν τον εμβολιασμό ως προκαθορισμένη επιλογή. Ενδεχομένως μία πιο μετριοπαθής προσέγγιση όπως «ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς τον εμβολιασμό COVID-19» μπορεί να είναι πιο αποτελεσματική, καθώς δεν αφαιρεί την αυτονομία, αλλά λειτουργεί ως λεκτική παρότρυνση.

Το κράτος θα μπορούσε να εκπαιδεύσει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, σε αποτελεσματικές επικοινωνιακές τεχνικές στην παρότρυνση για τον εμβολιασμό. Το να πείσεις κάποιον να εμβολιαστεί μπορεί να απαιτεί πολλαπλά ραντεβού, και είναι σημαντικό να είναι εύκολη η πρόσβαση στον εμβολιασμό και η διαδικασία να είναι όσο το δυνατόν πιο απλουστευμένη.

Το πιο αποτελεσματικό μήνυμα εμβολιασμού προέρχεται από μία αξιόπιστη πηγή, και μπορεί να οδηγήσει κάποιον όχι μόνο στον εμβολιασμό άλλα και με τη σειρά του αυτός να παραινέσει άλλους. Όλοι οι λειτουργοί υγείας πρέπει να στοχεύουν στο να επιτύχουμε τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus