Τα τελευταία εργαλεία επιμέλειας φωτογραφιών της εφαρμογής Google Photos εισάγουν μια σειρά από ριζοσπαστικές τεχνικές βελτίωσης της ποιότητας των φωτογραφιών, ακόμη και των πιο παλαιών της συλλογής μας.

Τα εργαλεία διόρθωσης του Google Photos λειτουργούν τόσο αυτόματα όσο και χειροκίνητα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετική ανάρτηση στο Google AI Blog. Τα εν λόγω εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε φωτογραφία, ακόμη και σε αυτές που έχουν ληφθεί κάτω από δύσκολες συνθήκες ή ακόμη και αν οι λήψεις έχουν γίνει με παλαιότερες κάμερες.

Στην ουσία η Google έχει αναπτύξει νέους αλγόριθμους για να διαχειριστεί τον εκτεταμένο «θόρυβο» σε μία εικόνα, δηλαδή την εικόνα με έντονα σημάδια κόκκων αλλά και τις εικόνες εκείνες που είναι θολές. Πρόκειται για τους δύο σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα μίας εικόνας και οι νέοι αλγόριθμοι αναλαμβάνουν να «τρέξουν» με μεγάλη ταχύτητα, ακόμη και όταν η συσκευή που χρησιμοποιούμε έχει περιορισμένους πόρους, όπως το hardware ενός smartphone.

Οι νέες μέθοδοι της Google έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν ανεξάρτητα από το είδος της κάμερας που έχει χρησιμοποιηθεί για τη λήψη με αποτέλεσμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πρακτικά από κάθε χρήστη της εφαρμογής Google Photos. Αυτό σημαίνει επίσης ότι μπορούμε να ξανά-ασχοληθούμε με τις παλιές μας φωτογραφίες και να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητά τους χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα τα εργαλεία Sharpen και Denoise.

Το εργαλείο Denoise χρησιμοποιεί μία καινοτόμα, πολυεπίπεδη «pull-push» μέθοδο η οποία απαιτεί ένα μέσο μηχάνημα υπολογιστή, χωρίς δηλαδή κορυφαίες επιδόσεις επεξεργασίας, και αναλαμβάνει να αφαιρέσει τον «θόρυβο» ενώ παράλληλα προσδίδει στην εικόνα και περισσότερες λεπτομέρειες.

Το δεύτερο εργαλείο, το Sharpen, χρησιμοποιεί τη νέα τεχνική του «reblurring» που αποκαλείται από την εταιρεία Polyblur, η οποία αφαιρεί τη «θολούρα» μέσω επαναλαμβανόμενης εφαρμογής ενός ελεγχόμενου εφέ… θολούρας το οποίο όμως στην πραγματικότητα επαναφέρει την αρχική ποιότητα της εικόνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία