Ολοκληρώθηκε και διατίθεται ελεύθερα σε όλες τις ενδιαφερόμενες ΔΑΟΚ ή Συνεταιρισμούς η πλατφόρμα www.esie.gr, για την  ηλεκτρονική καταγραφή, αυτόματη ενημέρωση, στατιστική επεξεργασία και γραφική απεικόνιση των στοιχείων, τα οποία συλλέγονται από τις δακοπαγίδες για την παρακολούθηση του πληθυσμού των δάκων.

Η δημιουργία της πλατφόρμας, όπως επισημαίνει η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου (ΕΔΟΕ), αποσκοπεί στην βελτίωση των αποτελεσμάτων της δακοκτονίας η οποία παρουσιάζει πολύ σοβαρά, χρονίζοντα δομικά προβλήματα αφού δεν έχει εκσυγχρονιστεί επί δεκαετίες. Η χρήση της προφέρεται δωρεάν σε όλες τις ΔΑΟΚ ή Συνεταιρισμούς οι οποίοι θα εκδηλώσουν στην ΕΔΟΕ το ενδιαφέρον τους.

Κάθε ΔΑΟΚ θα μπορεί αμέσως να χειρίζεται τα στοιχεία των παγίδων της περιοχής της, μέσα από τα τρία επίπεδα χειριστών που έχουν προβλεφθεί (παγιδοθέτης, επόπτης, προϊστάμενος), ενώ για την εγγραφή στην πλατφόρμα απαιτείται μόνο το email του χρήστη. Η μόνη απαίτηση για την χρήση της πλατφόρμας είναι οι παγιδοθέτες να διαθέτουν τηλέφωνα με σύνδεση σε 3G ή 4G δίκτυο για την καταγραφή των συντεταγμένων των παγίδων κατά τις επισκέψεις τους.

Ο σχεδιασμός και η δημιουργία της πλατφόρμας έγιναν μετά από πολύμηνες  προεργασίες οι οποίες ξεκίνησαν μετά από πρωτοβουλία και με την συμμετοχή του κ. Βασίλη Φραντζολά και υλοποιήθηκαν – ολοκληρώθηκαν από την εταιρεία πληροφορικής με την οποία συνεργάζεται η ΕΔΟΕ, υπό την τεχνική επίβλεψη του στελέχους πληροφορικής κ. Παναγιώτη Καραγιάννη. Για τον σχεδιασμό της πλατφόρμας δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να είναι πολύ απλή στην χρήση της, χωρίς να απαιτεί ειδική εκπαίδευση των ατόμων που θα την διαχειρίζονται.

«Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στα πλαίσια της Εθνικής Στρατηγικής για το ελαιόλαδο, καθώς επιτρέπει για πρώτη φορά την καταγραφή, ανάλυση και αξιολόγηση των στοιχείων από τις δακοπαγίδες κάθε περιοχής (τομέα, Νομού, κλπ)» ανέφερε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΕΔΟΕ Μανώλης Γιαννούλης.

Οι ΔΑΟΚ ή οι Συνεταιρισμοί οι οποίοι θα εκδηλώσουν σχετικό ενδιαφέρον, θα παραλάβουν γραπτά όλες τις απαραίτητες οδηγίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO