Ισχυρό μήνυμα επενδυτικής εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία έστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Γιώργος Περιστέρης, από το βήμα της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Η εισηγμένη συμπληρώνει φέτος 50 χρόνια και όπως σημείωσε ο κ. Περιστέρης: «Κατέχουμε στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε ηγετική ή πρωταγωνιστική θέση. Αυτό έγινε με σκληρή δουλειά. Καταφέρνουμε και συνεχίζουμε το επενδυτικό πρόγραμμα 5 δισ. ευρώ στην καθαρή ενέργεια και τις βιώσιμες υποδομές. Αυτό θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, και στην πενταετία θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας».

Ο ίδιος τόνισε ότι το συνολικό αποτύπωμα του ομίλου στην οικονομία και κοινωνία για το 2020 ανήλθε σε 1 δισ. ευρώ. Κι έφερε ως παράδειγμα τη στήριξη στο ΕΣΥ αλλά και τη μετατροπή της πτέρυγας μάχης στη Σούδας σε «πράσινη», όπως και το νησί του Αγίου Ευστρατίου.

Ανήγγειλε, ακόμη, την ένταση των προσπαθειών του ομίλου για τους δείκτες ESG με τη δημιουργία ειδικής επιτροπής στο Δ.Σ. για την επίβλεψη και καθοδήγηση των ενεργειών.

Ο κ. Περιστέρης επισήμανε την επενδυτική στήριξη στον όμιλο της κ. Μαριάννας Λάτση και του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ευχαριστώντας τους, όπως και των άλλων θεσμικών και ιδιωτών επενδυτών: «Έχουμε στέρεα μετοχική βάση από ανθρώπους που μας εμπιστεύονται», υπογράμμισε.

Ανέλυσε ανά τομέα τις επενδυτικές κινήσεις της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ:

  • Καθαρή ενέργεια: Έθεσε ως στόχο τη δημιουργία ενεργειακού χαρτοφυλακίου 4,5 GW στην επόμενη πενταετία. Όπως σημείωσε ο κ. Περιστέρης στην καθαρή ενέργεια στόχος είναι στην πενταετία οι ΑΠΕ να ανέλθουν στα 3 GW σε εγκατεστημένη ισχύ. Η θυγατρική ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ δρομολογεί επίσης τη νέα γενιά επενδύσεων σε έργα ΑΠΕ ισχύος 7 GW, εκ των οποίων για τα 5 GW έχουν εξασφαλιστεί άδειες. Στη συμβατική ενέργεια θύμισε τις δύο μονάδες φυσικού αερίου ΗΡΩΝ Ι και ΙΙ συνολικής ισχύος 600 MW, ενώ υπογράμμισε την κοινή επένδυση που θα κάνει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τη Motor Oil για τη νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 870 MW στην Κομοτηνή. «Θα είναι η πιο αποδοτική από τις νέες σχεδιαζόμενες», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.
  • Υποδομές: Το ανεκτέλεστο έργων, σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη θα φτάσει τα 3 δισ. ευρώ και «πέραν αυτών πιστεύουμε λόγω θέσεως και τεχνογνωσίας θα διεκδικήσουμε μερίδιο επόμενων έργων που θα δημοπρατηθούν στην Ελλάδα χωρίς να εγκαταλείπουμε δραστηριότητα στο εξωτερικό Θα κοιτάξουμε να είναι κερδοφόρα», επεσήμανε.
  • Παραχωρήσεις: «Έχουμε το 100% της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού, το 17% της Ολυμπίας Οδού και είναι υπό κατασκευή το αεροδρόμιο στο Καστέλι. Έχουμε μπροστά μας και την παραχώρηση του ολοκληρωμένου τουριστικού συγκροτήματος με καζίνο στο Ελληνικό. Στα ΣΔΙΤ λειτουργεί το εργοστάσιο απορριμμάτων Ηπείρου και ξεκινά κι αυτό της Πελοποννήσου» περιέγραψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Νέο 15μελές ΔΣ

Η γενική συνέλευση των μετόχων ενέκρινε επίσης τη εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας αποτελούμενη από 13 Μέλη.

Επίσης με τροποποίηση του καταστατικού, αυξάνονται σε 15 τα μέλη και εκλέχθηκαν δύο ακόμη Μελών, ήτοι του κ. Αθανασίου Σκορδά ως Ανεξάρτητου μη Εκτελεστικού Μέλους και του κ. Κωνσταντίνου Λάμπρου.

Τα μέλη είναι:

1. Περιστέρης Γεώργιος , Πρόεδρος ΔΣ

2. Ταμβακάκης Απόστολος Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος

3. Γουρζής Μιχαήλ

4. Μπενόπουλος Άγγελος

5. Αντωνάκος Δημήτριος

6. Μουστάκας Εμμανουήλ

7. Περδικάρης Γεώργιος

8. Λαζαρίδου Πηνελόπη

9. Καπράλος Σπυρίδων Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος

10. Δημήτριος Αφεντούλης

11. Apkarian Gagik Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος

12. Στάικου Σοφία Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος

13. Δεληκούρα Αικατερίνη Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος

14. Σκορδάς Αθανάσιος Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό μέλος

15. Λάμπρου Κωνσταντίνος

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις