Απεργίες των εργατικών συνδικάτων  στην SNFC, την κρατική σιδηροδρομική εταιρεία της Γαλλίας, και στην RER, την υπηρεσία σιδηροδρόμου που εξυπηρετεί αστικά, προαστιακά και περιφερειακά κέντρα στο Παρίσι και τις γύρω επαρχίες, βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γαλλία από την Πέμπτη 1η Ιουλίου έχοντας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις. Σα να μην έφτανε αυτό, απεργίες έχουν εξαγγελθεί και στο αεροδρόμιο του Παρισιού ADP αυτό το σαββατοκύριακο, όπου και εκεί αναμένονται καθυστερήσεις ή και αναβολές.

Οι εργαζόμενοι στη SNCF, ανακοίνωσαν απεργίες, όπως και το προσωπικό της ADP, με κινητοποιήσεις που θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή. Αυτό συμπίπτει με το πρώτο Σαββατοκύριακο των διακοπών του Ιουλίου, για άτομα που ξεκινούν διακοπές αυτόν τον μήνα.

Το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Ιουλίου έχουν εξαγγελθεί απεργίες στην Ουίγκο, το χαμηλού κόστους τρένο της TGV. Απεργίες έχουν εξαγγελθεί και από το συνδικάτο της CGT σιδηροδρομικών, την Unsa, τα SUD-Rail και το CFDT σιδηροδρομικών.

Η διοίκηση έχει προσφέρει μέχρι τώρα στα συνδικάτα αύξηση του μηνιαίου μισθού για τους οδηγούς και ένα μπόνους για τους οδηγούς και σε ένα τμήμα του προσωπικού διαχείρισης. Τα συνδικάτα έχουν ζητήσει «περισσότερη αναγνώριση» για τους εργαζόμενους και έχουν καταγγείλει τις «επιδεινούμενες συνθήκες εργασίας».

Στα αεροδρόμια, η ADP είπε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι η απεργία δεν θα έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση πτήσεων.

Την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν στα αεροδρόμια CDG και Orly, διαταράσσοντας την οδική πρόσβαση και τις διαδικασίες check-in αποσκευών, ανέφερε η ADP σε ανακοίνωσή της. Ενώ την Πέμπτη, η απεργία προκάλεσε προβλήματα στους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου Orly με καθυστέρηση πτήσεων 30%, ανέφεραν συνδικαλιστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή