Στον Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, θα οδηγηθεί αύριο το πρωί ο επί 9 μήνες φυγόποινος Χρυσαυγίτης, όπου θα αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα οδηγηθεί.

Θεωρείται πολύ πιθανό ότι ο Παππάς θα μεταφερθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου βρίσκονται και οι υπόλοιποι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε εξαφανιστεί από την 1 Οκτωβρίου 2020, λίγο πριν την απόφαση του δικαστηρίου που τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Από τότε καταζητείτο από τις αστυνομικές αρχές και τελικά συνελήφθη απόψε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία που τον έκρυβε στο σπίτι και συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία.

Υπαρχηγός του Μιχαλολιάκου

Ο Χρήστος Παππάς υπήρξε υπαρχηγός του Νίκου Μιχαλολιάκου και είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Οσο και αν φιλοτέχνησε προς τα έξω το προφίλ του θεωρητικού της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, οι έρευνες των αρχών μετά τη δολοφονία Φύσσα αποκάλυψαν πόσο βαθιά χωμένος ήταν σε αυτήν καθ’ αυτήν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, ο Παππάς ήταν και η αφορμή για να καεί ο Μιχαλολιάκος και να δέσει η κατηγορία για την «εγκληματική οργάνωση» με βάση την οποία απαγγέλθηκε το κατηγορητήριο σε όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής ασχέτως του αν είχαν άμεση συμμετοχή σε συγκεκριμένες δολοφονίες ή απόπειρες δολοφονιών.

Ο Χ. Παππάς είχε ειδικό ρόλο στον ηγετικό πυρήνα της Χρυσής Αυγής και τον βάρυναν οι τις κατηγορίες για «ένταξη, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», «παράνομη οπλοκατοχή» και «υπεξαίρεση μνημείων».

Μετά τη δολοφονία Φύσσα, οι έρευνες των αρχών οδήγησαν στην εξεύρεση οργανογράμματος στο σπίτι του Χ. Παππά στα Γιάννενα, το οποίο ταυτιζόταν με το κρυφό καταστατικό της Χρυσής Αυγής που οι χρυσαυγίτες απέκρυπταν επιμελώς για να αποφύγουν την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και έτσι να εμφανίζονται ως μεμονωμένα τα εγκλήματα του κάθε στελέχους ή μέλους της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής