Καθώς στις ΗΠΑ χαλαρώνουν όλο και περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα λόγω της Covid-19 και όλο και περισσότερες δραστηριότητες ανοίγουν σε όλη τη χώρα, οι Αμερικανοί έχουν κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες τους για να γιορτάσουν μια συναρπαστική 4η Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία γιορτάζουν την επέτειο της Ανεξαρτησίας.

Πέρυσι, μόνο το 76% των Αμερικανών δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να γιορτάσουν αυτές τις διακοπές, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Δεδομένων Λιανεμπορίου για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας. Αλλά φέτος, όπου υπάρχει άλλη διάθεση, ένα ποσοστό 86% σχεδιάζει να γιορτάσει την ημέρα.

Ο οικονομικός ιστότοπος WalletHub εξέτασε το ποσό που οι Αμερικανοί σκοπεύουν να ξοδέψουν για τον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας φέτος, καθώς πολλοί αντισταθμίζουν τον υποτονικό εορτασμό της περσινής χρονιάς λόγω των περιοριστικών μέτρων. Αξίζει να δούμε πού δαπάνησαν τα περισσότερα χρήματά τους.

Φαγητό

Ο κύριος τρόπος με τον οποίο οι Αμερικανοί σκοπεύουν να περάσουν κατά τη διάρκεια της σημερινής αργίας είναι σε… μαγειρικά σκεύη, μπάρμπεκιου και πικνίκ, σύμφωνα με το NRF, οπότε είναι λογικό ότι το μεγαλύτερο μερίδιο των δαπανών από τους καταναλωτές να διοχετεύτηκαν στην αγορά ειδών διατροφής. Οι Αμερικανοί αναμένεται να δαπανήσουν περίπου 7,52 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, έναντι 6,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, δηλαδή 1 δισ. δολάρα παραπάνω!

Κατά μέσο όρο, κάθε άτομο θα δαπανήσει περίπου 80,54 δολάρια σε είδη διατροφής, το υψηλότερο ποσό από το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του NRF.

Αλκοόλ

Οι Αμερικανοί αναμένεται επίσης να δαπανήσουν πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για προμήθεια μπύρας και κρασιών φέτος την 4η Ιουλίου, σύμφωνα με το WalletHub.

Το ποσό αυτό υστερεί κατά κάποια εκατ. δολάρια έναντι του περσινού 1,6 δισ. δολαρίων που δαπάνησαν για τον ίδιο σκοπό την ίδια μέρα.

Πυροτεχνήματα

Οι Αμερικανοί θα δαπανήσουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για πυροτεχνήματα, σχεδόν στο ίδιο ύψος του ποσού για μπίρες και κρασί, και πιο συγκεκριμένα 1,5 δισεκατομμύρια, όπως και πέρυσι.

Από την άλλη, ένας στους τρεις Αμερικανούς ή το 33% δηλώνει ότι θα παρακολουθήσει μια επίδειξη πυροτεχνημάτων αφού το 80% των δημοτικών εκδηλώσεων με πυροτεχνήματα ακυρώθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή