Οι εμβολιασμοί προχωρούν, τα μέτρα χαλαρώνουν και οι Αμερικανοί αρχίζουν να ταξιδεύουν για διακοπές στη χώρα τους. Ωστόσο, η αρχική χαρά της «απελευθέρωσης» μετριάζεται όταν βρίσκονται μπροστά στη νέα πραγματικότητα.

Ρεπορτάζ του CNN αναφέρει ότι τα πάντα είναι πιο ακριβά αυτό το καλοκαίρι.

Δωμάτια ξενοδοχείου: Αύξηση περίπου 44% στα τέλη Ιουνίου σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της ξενοδοχειακής ερευνητικής εταιρείας STR. Αεροπορικοί ναύλοι: 24% υψηλότερα τον Μάιο από ό, τι τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή .

«Τα περισσότερα από αυτά που βλέπουν οι άνθρωποι στον πληθωρισμό των τιμών οφείλονται στο πόσο φθηνά ήταν τα πράγματα πέρυσι», δήλωσε ο Adam Sacks, πρόεδρος της Τουριστικής Οικονομίας.

Οι περισσότεροι στη βιομηχανία αποφεύγουν να κάνουν συγκρίσεις από έτος σε έτος στο ΔΤΚ. Αντ ‘αυτού, εξετάζουν την αντίθεση με την τιμή του 2019 και τα επίπεδα κράτησης.

Ωστόσο, ακόμη και μερικές από αυτές τις τιμές είναι σχεδόν κοντά ή ακόμα και πάνω από τα επίπεδα του 2019, χάρη στην έντονη ανάκαμψη της ζήτησης. Για παράδειγμα, το STR εμφανίζει τον εθνικό μέσο όρο για τις τιμές ξενοδοχείων στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 26 Ιουνίου, στο 99,5% του σημείου που βρίσκονταν το 2019.

Οι δημοφιλείς προορισμοί διακοπών έχουν τιμές ξενοδοχείου που ξεπερνούν ήδη τα επίπεδα του 2019. Στο Ορλάντο, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 6% και στο Μαϊάμι σημείωσαν άνοδο 48% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 26 Ιουνίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από δύο χρόνια. Αλλά αν πηγαίνετε στη Νέα Υόρκη, παραδοσιακά ένα κέντρο επαγγελματικών ταξιδιών που δεν έχει ακόμη ανοίξει εκ νέου το Broadway, οι τιμές των ξενοδοχείων είναι 25% κάτω από εκείνες που ήταν την ίδια εβδομάδα του 2019, σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία ξενοδοχειακών ερευνών STR.

Τα ξενοδοχεία και οι αεροπορικοί ναύλοι δεν είναι τα μόνα είδη ταξιδιού που είναι πιο ακριβά.

Η εθνική μέση τιμή για ένα γαλόνι κανονικής βενζίνης ανέρχεται σήμερα στα 3,13 $, υψηλό επτά ετών και αύξηση 44% από πριν από ένα χρόνο.

Το πιο ακραίο παράδειγμα; Οι τιμές των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων , οι οποίες όχι μόνο αυξήθηκαν 110% από πριν από ένα χρόνο σε επίπεδα ρεκόρ, αλλά είναι 70% υψηλότερες από τις τιμές πριν από την πανδημία, σύμφωνα με τον Δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαΐου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή