Σημαντικές επαφές με αξιωματούχους της λιβυκής Κυβέρνησης και επιχειρηματικούς φορείς στην Τρίπολη, είναι προγραμματισμένες για σήμερα και αύριο κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Λιβύη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης. Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Γιάννης Σμυρλής.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενδυνάμωση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών με γνώμονα την εμπέδωση της διμερούς συνεργασίας και η διερεύνηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που διανοίγονται με την ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης στη Λιβύη. Η επερχόμενη ανασυγκρότηση της Λιβύης και η ανοικοδόμηση των υποδομών της δύναται να προσφέρει στις ελληνικές επιχειρήσεις, σημαντικές προοπτικές, κυρίως στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας, της παροχής ιατρικών υπηρεσιών και των μεταφορών.

Η Ελλάδα, τόσο μέσω της επιχειρηματικής της δραστηριοποίησης, όσο και μέσα από την παρουσία της εκεί ελληνικής κοινότητας, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανοικοδόμηση της Λιβύης και να συνδράμει σημαντικά την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη.

Την Κυριακή, η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει εκτενείς επαφές με αξιωματούχους της λιβυκής Κυβέρνησης και επιχειρηματικούς φορείς στην Τρίπολη. Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα στην Βεγγάζη, επ’ αφορμή της ανασύστασης του εκεί ελληνικού Γενικού Προξενείου, το πρώτο ευρωπαϊκής χώρας που λειτουργεί στην Ανατολική Λιβύη.

Ειδικότερα, στη λιβυκή πρωτεύουσα θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για πολιτικές υποθέσεις, Mohamed Khalil Issa, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ramadan Ahmed Boujenah (TBC) τον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τη Διεθνή Συνεργασία και τους Διεθνείς Οργανισμούς κ. Omar M. S. Elketty (TBC) και τους υπουργούς Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Mohamed Oun, Υγείας Ali Ζenati. Στη συνέχεια, θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα του παρατεθεί από τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για πολιτικές Υποθέσεις. Mohamed Khalil Issa. Κατόπιν, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Libyan Investment Authority Dr. Ali Mahmoud και θα ακολουθήσουν επαφές με οικονομικούς παράγοντες της Λιβύης (Libyan Businessmen Council, Privatization & Investment Board, Γενική Ένωση Επιμελητηρίων, Ένωση Βιομηχάνων Λιβύης, Γενική Εταιρεία Ηλεκτρισμού Λιβύης GECOL).

Επιπρόσθετα, ο κ. Υφυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παραστούν στην τελετή εγκαινίων του Γενικού Προξενείου της Βεγγάζης, πλαισιωμένοι από την εκεί θερμή ελληνική κοινότητα.

Το ταξίδι του Υφυπουργού έρχεται σε συνέχεια των, με μία εβδομάδα διαφορά, επισκέψεων του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη, και του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Κυρηναϊκή, τον περασμένο Απρίλιο.

Tην διπλωματική αποστολή συνοδεύουν οι βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος, Πρόεδρος, και Γιώργος Κατρούγκαλος Αντιπρόεδρος, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Λιβύης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους