Το σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού εξήγησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε στις ΜΕΘ των νοσοκομείων το 99,2 νοσηλεύονται ανεμβολίαστοι.

«Όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ. Να γίνει αυτό κατανοητό. Και αν νοσήσει κάποιος (εμβολιασμένος) είναι με απλά συμπτώματα και με την μετάλλαξη την τελευταία».

Η κ. Παγώνη προειδοποίησε ότι τα πράγματα θα είναι τόσο δύσκολα που κανένας δεν θα θέλει να τα σκεφτεί εάν έως το τέλος Αυγούστου, το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου δεν έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού και όχι 70% ή 75%.

Κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς όπως είπε παρατηρείται μια μικρή μείωση στα άτομα που σπεύδουν να εμβολιαστούν στις μικρότερες ηλικίες αν και έχουν αυξηθεί λίγο οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες των 50, 60 και άνω.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι η ομάδα που δεν πρόκειται να πειστεί να εμβολιαστεί γιατί πιστεύει για παράδειγμα ότι κολλάνε τα ψαλίδια στο μπράτσο είναι ένα 5%. Για τους υπολοίπους που είναι διστακτικοί πρέπει να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στην οποία εκτός από τους γιατρούς πρέπει να συμμετάσχει και η εκκλησία.

Τόνισε ότι οι απειλές και το κούνημα δακτύλου δεν αποδίδει ειδικά στους νέους αντίθετα χρειάζεται επανάληψη στα επιχειρήματα ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν.

Εκτίμησε ότι ήταν λάθος η απόφαση για σταματήσει η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους γιατί ήταν πρόωρη και προκάλεσε χαλαρότητα.

Για τους εμβολιασμούς νέων 15 έως 17 ετών, η Παγώνη τόνισε ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου προσθέτοντας ότι «οι καθηγητές εννοείται ότι πρέπει να είναι ήδη εμβολιασμένοι». Για τις μικρότερες ηλικίες πρόσθεσε ότι αναμένονται τα αποτελέσματα μελετών που ήδη γίνονται σε άλλες χώρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας