Σοβαρή αλλά σταθερή» χαρακτηρίζεται η κατάσταση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ σύμφωνα με το υπουργείο Επικρατείας, όπως σημειώνει η εφημερίδα Wort. Ως αιτία αναφέρεται «ο ανεπαρκής κορεσμός οξυγόνου». Εκτιμάται ότι ο κ. Μπετέλ μπορεί να χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο από δύο έως τέσσερις ημέρες.

Ο Ξαβιέ Μπετέλ διακομίσθηκε εχθές στο νοσοκομείο, μία εβδομάδα αφότου διαγνώστηκε θετικός στο νέο κορονοϊό. Η διάγνωση ήλθε μια μέρα μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες αλλά κανείς από τους υπόλοιπους 26 ηγέτες δεν θεωρείται «στενή επαφή» του. Ο Μπετέλ είχε κάνει μόνο μία δόση του εμβολίου για την Covid-19. Μετά τη  διάγνωση  είχε τεθεί σε δεκαήμερη καραντίνα

Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου, «ο υπουργός Οικονομικών Πιέρ Γκράγκνα έλαβε την εξουσιοδότηση υπογραφής» . Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι «ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει να είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό των κυβερνητικών εργασιών και να ασκεί τα καθήκοντά του από απόσταση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα