«Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη, αν τελικά καταβληθούν τα λύτρα, να είναι μεταξύ 40 και 50 εκατ. δολαρίων», δήλωσε στο CNBC ο CEO της εταιρείας κυβερνοασφάλειας, Huntress, Κάιλ Χανσλόβαν, προσθέτοντας ότι είναι μάλλον απίθανό οι χάκερς να λάβουν τα 70 εκατ. δολάρια που ζητούν.

Η εταιρεία Huntress βοηθά την Kaseya, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο συντονισμένης κυβερνοεπίθεσης από τη περασμένη Παρασκευή, να διαχειριστεί την κατάσταση.

Η ρωσική συμμορία χάκερς REvil απαιτεί λύτρα ύψους 70 εκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα για να ξεκλειδώσει τα δεδομένα από την επίθεση, η οποία εξαπλώθηκε σε εκατοντάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε δώδεκα χώρες .

Ο Jack Cable από την εταιρείας κυβερνοασφάλειας Krebs Stamos Group δήλωσε στο Reuters ότι ένας από τους συνεργάτες των χάκερς, σε μια ιδιωτική συνομιλία, εξέφρασε ήδη την προθυμία του να μειώσει την τιμή στα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ειδικοί της κυβερνοασφάλειας δήλωσαν ότι η συμμορία στόχευε τον προμηθευτή λογισμικού Kaseya χρησιμοποιώντας το πακέτο διαχείρισης δικτύου για να διαδώσει το ransomware μέσω παρόχων υπηρεσιών cloud.

Η εταιρεία εδρεύει στο Μαϊάμι και έχει γραφεία σε όλες τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη και την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ