Με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση των Πανεπιστημίων στη διενέργεια δημοσίων συμβάσεων με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους καθώς και τη σύναψη Συμβάσεων Καινοτομίας για την προώθηση καινοτόμων λύσεων και την υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας, η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων (ΓΔΔΣ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ως Εθνική Κεντρική Αρχή Αγορών (ΕΚΑΑ) διοργάνωσε ενημερωτικές διαδικτυακές εκδηλώσεις για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις και τις Δημόσιες Συμβάσεις Καινοτομίας, συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τη Σύνοδο των Αντιπρυτάνεων Οικονομικών Θεμάτων.

Τις παρακολούθησαν 80 στελέχη των Οικονομικών Υπηρεσιών και των ΕΛΚΕ από 19 Πανεπιστήμια, τα οποία θα αποτελέσουν τα σημεία επαφής μεταξύ των Α.Ε.Ι. και της ΕΚΑΑ.

Στην ενημερωτική εκδήλωση για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο, στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις, στα οικολογικά σήματα και συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης, στο κόστος κύκλου ζωής και σε καλές πρακτικές.

Στην αντίστοιχη εκδήλωση για τις Δημόσιες Συμβάσεις Καινοτομίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο νομοθετικό πλαίσιο, στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στην υλοποίηση και παρακολούθηση των Δημόσιων Συμβάσεων Καινοτομίας και στο Κέντρο Αριστείας για τις Δημόσιες Συμβάσεις Καινοτομίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις στο προσεχές διάστημα καθώς η ΕΚΑΑ είναι ταυτόχρονα η επισπεύδουσα υπηρεσία για την εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις και το Κέντρο Αριστείας για τις Δημόσιες Συμβάσεις Καινοτομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green