Η εμπειρία της πανδημίας λόγω COVID-19 έχει αλλάξει τη στάση των πολιτών για τη ζωή στην ύπαιθρο σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με την έρευνα «Digitising Europe Pulse» του Ινστιτούτου Vodafone, η οποία έδειξε ότι και στη χώρα μας, έξι στους δέκα Έλληνες θα σκέφτονταν να μετακομίσουν στην περιφέρεια τα επόμενα 1-2 χρόνια, καταγράφοντας, μάλιστα, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη στο σχετικό ερώτημα.

Όπως σημειώνεται στην έρευνα που διενεργήθηκε από την Kantar, με περισσότερους από 15.000 ερωτηθέντες από 15 ευρωπαϊκές χώρες, υπ’ αριθμόν ένα προϋπόθεση για τη ζωή στην ύπαιθρο είναι μακράν μια καλή σύνδεση στο Διαδίκτυο: Το 75% των κατοίκων αστικών περιοχών τη θεωρεί απαραίτητη, καταγράφοντας – στην ελληνική περίπτωση – την τρίτη υψηλότερη επίδοση στην Ευρώπη. Και συμπληρώνεται από την ανάγκη για καλή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας (72%) και ευκαιρίες επαγγελματικής σταδιοδρομίας (63%), δύο ερωτήσεις στις οποίες οι Έλληνες καταγράφουν την υψηλότερη επίδοση της έρευνας πανευρωπαϊκά.

Ο τρόπος με τον οποίο η ΕΕ και οι κυβερνήσεις μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των κοινοτήτων στην περιφέρεια και να ενισχύσουν την ψηφιοποίηση της περιφέρειας στο πλαίσιο των στόχων της Ψηφιακής δεκαετίας, αναλύεται επίσης σε μια νέα έκθεση που ανατέθηκε από τον Όμιλο Vodafone και εκπόνησε η Deloitte με τίτλο «Ενίσχυση της συνδεσιμότητας στην περιφέρεια».
Παράλληλα, σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους δύο Έλληνες – κάτοικους τόσο αστικών κέντρων όσο και απομακρυσμένων περιοχών- παραδέχεται ότι η πανδημία άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τη ζωή στην ύπαιθρο. Μάλιστα, περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν ότι τα πλεονεκτήματα της ζωής εκεί είναι σημαντικά.

Απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ζωής στην περιφέρεια, το 66% αντιστοίχως και το 76% των κατοίκων αστικών περιοχών θεωρεί την εγγύτητα στη φύση και τα οφέλη της για έναν υγιεινό τρόπο ζωής ως τα κυριότερα θετικά σημεία. Μόνο το 34% αναφέρει τα χαμηλότερα ενοίκια ως κίνητρο επιλογής της ζωής στην ύπαιθρο. Τα πλεονεκτήματα της ζωής στην ύπαιθρο υπερτερούν για το 52% των κατοίκων αστικών περιοχών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί