Κίνητρα για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομικών. Στον απολογισμό έργου διετίας που ανακοίνωσε περιλαμβάνεται πρόβλεψη για περαιτέρω διεύρυνση της φορολογικής βάσης, με ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, μέσω της παροχής κινήτρων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, που επιβεβαιώνουν τον ΟΤ, τα κίνητρα θα αφορούν συγκεκριμένα φορολογικά έτη -2021 έως και 2025- και σε αυτά θα περιλαμβάνεται και έκπτωση από το φορολογητέο εισόδημα του φυσικού προσώπου του 30% των δαπανών απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής σε ορισμένους τομείς της οικονομίας όπου παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή.

Επίσης, προανήγγειλε:

– Παρεμβάσεις για την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας και ψηφιοποίησης, μέσω της παροχής κινήτρων προσαυξημένης έκπτωσης για δαπάνες που αφορούν σε αυτούς τους τομείς της οικονομίας.

– Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, με παρεμβάσεις όπως η κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, «που σκοπό έχει την ενίσχυση της διαφάνειας και της ασφάλειας δικαίου, με την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης μέσα από την αντιμετώπιση της πολυνομίας».

– Ψηφιοποίηση των φορολογικών ελέγχων και η  διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την φορολογική αρχή και με συστήματα POS, με στόχο τη μείωση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax