Οι νέες αναζωπυρώσεις της Covid-19 παραμένουν ο κορυφαίος παράγοντας ρίσκου για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, προειδοποίησε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, επισημαίνοντας πως για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο οι αναπτυγμένες χώρες να υποστηρίξουν τα εμβολιαστικά προγράμματα των λιγότερο ανεπτυγμένων κρατών.

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε, ώστε να εμβολιάσουμε όσους περισσότερους μπορούμε, σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει ειδική ευθύνη των ανεπτυγμένων οικονομιών και δεν είναι θέμα φιλανθρωπίας ή καλοσύνης, αλλά έχει να κάνει με τα ίδια τα συμφέροντα τους τόσο ώστε να βεβαιωθούμε πως κρατούμε τους πληθυσμούς ασφαλείς όσο και για να βεβαιωθούμε πως η οικονομική ανάκαμψη θα διαρκέσει» σχολίασε σε δηλώσεις του, στο CNBC, ο Ματίας Κόρναν.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, πρόκειται για έναν αγώνα δρόμου που έχει να κάνει από τη μία πλευρά με την ενίσχυση των εμβολιασμών ειδικά στις αναπτυσσόμενες οικονομίες και από την άλλη με το διογκούμενο ρίσκο της εμφάνισης και νέων μεταλλάξεων, μεταλλάξεων δηλαδή που μπορεί να παρουσιάσουν όλο και μεγαλύτερα επίπεδα αντίστασης απέναντι στα εμβολιαστικά σκευάσματα που είναι ήδη διαθέσιμα διεθνώς.

Εξάλλου, ο αρνητικός αντίκτυπος της Δέλτα είναι ήδη ορατός με αποτέλεσμα η διασπορά του ιού να επιταχύνεται και πάλι υποχρεώνοντας πολλές χώρες να υιοθετούν πάλι κάποια περιοριστικά μέτρα.

Θυμίζουμε πως χθες ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανάλαβε την έκκληση του προς τις πλουσιότερες χώρες να βοηθήσουν τις φτωχότερες με το ζήτημα των εμβολιασμών, προσφέροντας περισσότερα σκευάσματα κυρίως για την κάλυψη των υγειονομικών και των ηλικιωμένων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή