Ξεκινάει σήμερα το 5ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο-International Energy Exhibition of Greece στη Χερσόνησο στην Κρήτη, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η Διεθνής Έκθεση Ενέργειας για την Ελλάδα.

Η διοργάνωση, που πραγματοποιείται από σήμερα 8 Ιουλίου μέχρι τις 10 Ιουλίου, τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υποδομών και Μεταφορών, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τις εθνικές και τοπικές αρχές, την κοινωνία, τον ακαδημαϊκό χώρο και τον ενεργειακό τομέα από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, το «παρών» θα δώσουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης και το υπουργείο Παιδείας ο υφυπουργός, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Άγγελος Συρίγος.

Επιπλέον, θα παρευρεθούν η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρώτος υφυπουργός Έρευνας της Αιγύπτου, Άχμεντ Μουχίνα, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιοσσί Αμράνι, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ και η υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Νατάσα Πηλίδη.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου θα τεθούν το ενεργειακό μέλλον της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω των πολυμερών συνεργασιών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου, και ο ρόλος της Κρήτης ως ενεργειακού κόμβου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια