Με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλή η τροπολογία για το Freedom Pass, την άυλη, ψηφιακή, χρεωστική κάρτα που δίδεται σε νέους 18-25 ετών, οι οποίοι εμβολιάζονται κατά του κορωνοϊού.

Η εν λόγω τροπολογία του υπουργείου Υγείας προβλέπει την παροχή 150 ευρώ σε εμβολιασθέντες νέους 18-25 ετών και την ανάπτυξη εφαρμογής ελέγχου γνησιότητας των πιστοποιητικών/βεβαιώσεων covid19.

Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25, ενώ το Κίνημα Αλλαγής δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ηλεκτρονική εφαρμογή για κινητά, προκειμένου να ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο τρόπος με τον οποίο θα εκδίδονται ηλεκτρονικές ιατρικές βεβαιώσεις και η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής «my Health».

Δικαιούχοι του Freedom Pass είναι νέοι 18-25 ετών, που έχουν ολοκληρώσει την πρώτη δόση του εμβολιασμού ή έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ήταν έντονες από την εξαγγελία του μέτρου του Freedom Pass, κατηγορώντας την κυβέρνηση για προσπάθεια εξαγοράς των νέων και για μη σοβαρή αντιμετώπιση της διαδικασίας εμβολιασμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα