Τα εύσημα στην Ελλάδα απένειμε ο πρόεδρος του Eurogroup Working Group, Tuomas Saarenheimo, ο οποίος για ακόμη μία φορά αναγνώρισε ότι η χώρα «τα έχει πάει πολύ καλύτερα» σε σχέση με άλλες, όσον αφορά την προετοιμασία του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στο πλαίσιο του 25ου ετήσιου συνεδρίου του Economist, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για την αξιολόγηση κάθε εθνικού προγράμματος, ενώ χαρακτήρισε πρωτοφανές το μέγεθος του χρηματοδοτικού πακέτου βοήθειας. «Όλα τα σχέδια για το Ταμείο Ανάκαμψης είναι φιλόδοξα κι αυτό συνιστά επιτυχία για την ΕΕ και την Κομισιόν» συνέχισε, ενώ χαιρέτισε ιδιαίτερα το ελληνικό σχέδιο, το οποίο ξεκινάει από καλύτερη βάση σε σχέση με αρκετές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως είπε.

Ο κ. Saarenheimo δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι παρότι έχουμε μια θετική βάση, πολλά θα κριθούν στην εφαρμογή τόσο όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων όσο και την ταχύτητα. «Έχουμε να λύσουμε πολλές προκλήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εθνικών σχεδίων. «Πρόκειται για τεράστια πλάνα και ο ρόλος μας είναι να τα ελέγξουμε» συμπλήρωσε. Κλείνοντας την παρέμβασή του, επανέλαβε ότι η εφαρμογή παραμένει το σημαντικότερο ζήτημα. «Έχουμε κάνει μια καλή αρχή, αλλά έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη» κατέληξε ο κ. Saarenheimo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία