Την πεποίθηση ότι τα πρώτα 4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης θα εκταμιευτούν έως τα τέλη Ιουλίου, εξέφρασε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της ΕΕ Declan Costello.

Στο πλαίσιο συνεδρίου του Economist, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διαμήνυσε ότι βρισκόμαστε σε φάση εφαρμογής του Ταμείου Ανάκαμψης και γνωστοποίησε ότι έως τις 13 Ιουλίου θα έχουν εγκριθεί συνολικά 13 εθνικά σχέδια, ανάμεσα στα οποία και της Ελλάδας. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να εγκρίνει την εκταμίευση των χρημάτων προς τις χώρες μέλη. Τέσσερα δισεκατομμύρια που αφορούν την Ελλάδα είναι σε δρόμο να εκταμιευτούν έως τα τέλη Ιουλίου» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, ο κ. Costello.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η εκταμίευση των πρόσθετων χρημάτων θα γίνεται μόνο εφόσον οι χώρες μέλη πετυχαίνουν τους στόχους και τα χρονικά ορόσημα που έχουν τεθεί. «Είναι κάτι πολύ διαφορετικό από τα διαρθρωτικά κονδύλια. Αυτό θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, καθώς θα ασκεί μια πίεση στις χώρες», είπε.

Όσον αφορά ειδικότερα το ελληνικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι τα συνολικά 13 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούν τις επιχορηγήσεις, είναι ένα τεράστιο ποσό. «Το ελληνικό πλάνο είναι ισχυρό. Είναι ένα συνεκτικό σχέδιο με στρατηγική, με στόχο να κλείσει το επενδυτικό κενό» συνέχισε, μεταξύ άλλων, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ελληνική στρατηγική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία