Την παράδοση επαρκούς ποσότητας εμβολίων σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για τον πλήρη εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% των ενηλίκων σε όλο το μπλοκ μέσα στο μήνα, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο θα παραδοθούν περίπου 500 εκατ. δόσεις.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση κράτησε το λόγο της» ανήγγειλε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα της η Γερμανίδα επικεφαλής της Κομισιόν, δηλώνοντας μάλιστα πως οι παραδόσεις επιπλέον εμβολίων θα συνεχιστούν με στόχο την πάταξη και των νέων μεταλλάξεων. Εξάλλου, όπως επεσήμανε, δεν έχουμε νικήσει ακόμη την πανδημία (όπως φαίνεται από την αναζωπύρωση των κρουσμάτων) και για το λόγο αυτό παρότρυνε το κοινό να εμβολιαστεί.

Θυμίζουμε πως η ηγεσία της Κομισιόν και η ίδια η Ούρσουλα φον ντερ Λάειν προσωπικά είχε γίνει αποδέκτης δριμείας κριτικής για τη διαχείριση του εμβολιαστικού προγράμματος. Μάλιστα, πολλοί είχαν αμφισβητήσει την επίτευξη του στόχου που είχε τεθεί από την ίδια την Κομισιόν για τον εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ε.Ε. μέσα στο καλοκαίρι.
Επόμενος μεγάλος στόχος είναι ο εμβολιασμός του συνόλου του ενήλικου πληθυσμού μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Για το σκοπό αυτό, η Ευρώπη θα συνεχίσει να προμηθεύεται εμβόλια από τις φαρμακευτικές, των οποίων τα σκευάσματα έχουν λάβει έγκριση από τον ΕΜΑ. Μάλιστα, μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανήγγειλε την παραγγελία σχεδόν 40 εκατ. επιπλέον δόσεων από το μονοδοσικό εμβόλιο της αμερικανικής Johnson & Johnson.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».