Για την πρώτη «κυβερνο-καταστροφή» στα χρονικά της Γερμανίας κάνουν επισήμως λόγο οι αρχές μετά την πρωτοφανή επίθεση από χάκερς που δέχτηκε ο δήμος Άνχαλτ-Μπίτερφελντ του κρατιδίου της Σαξονίας-Άνχαλτ με αποτέλεσμα να καταρρεύσει συνολικά το πληροφοριακό του σύστημα.

«Έχουμε σχεδόν παραλύσει» δήλωσε εκπρόσωπος του δήμου, αναφέροντας πως όλα τα γραφεία και οι υπηρεσίες θα παραμείνουν offline πιθανότατα όλη την ερχόμενη εβδομάδα και είναι άγνωστο ακόμη πότε θα μπορέσουν να επανέλθουν. Ο δήμος που βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία έχει πληθυσμό 157.000 κατοίκων.

Η ταυτότητα των χάκερ δεν έχει γίνει γνωστή, ούτε το αν έχουν ζητηθεί λύτρα, ωστόσο το θέμα έχει ήδη αναλάβει η κεντρική ομοσπονδιακή υπηρεσία κατά των κυβερνοαπειλών που μάλιστα ήταν αυτή που ανακήρυξε και την επίθεση ως την πρώτη «κυβερνο-καταστροφή» της Γερμανίας.

Εξάλλου, αυτό που απασχολεί κυρίως τις αρχές στο Βερολίνο είναι πως η επίθεση ήρθε να επιβεβαιώσει πόσο ευάλωτο παραμένει σε επίπεδο κυβερνο-προστασίας μεγάλο μέρος της γερμανικής περιφέρειας και δημόσιων υπηρεσιών που ενδεχομένως, σε περίπτωση ανάλογης επίθεσης, να μπορούσαν να είχαν πολύ σοβαρότερο αντίκτυπο για τη χώρα, τη λειτουργία της και την οικονομία της.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως βρισκόμαστε σε ένα διάστημα που τα επεισόδια κυβερνοεπιθέσεων έχουν, όχι μόνο αυξηθεί παγκοσμίως, αλλά και σε βαθμό σοβαρότητας καταρχάς στις ΗΠΑ, αλλά και σε άλλες χώρες. Για το λόγο αυτό το θέμα ήδη έφερε στη γερμανική επικαιρότητα την ανάγκη για λήψη πολύ σοβαρότερων μέτρων για την πάταξη της δράσης των χάκερς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα