Η περιφέρεια της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων σήμερα Σάββατο, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι το Σίδνεϊ, που ήδη βρίσκεται σε σκληρό lockdown για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, έχει μπροστά του τα χειρότερα όσον αφορά την εξάπλωση της πανδημίας.

Τα κρούσματα ανήλθαν σε 50 έναντι 44 που είχαν ανακοινωθεί χθες και συνολικά ανέρχονται σε 489 και αφορούν την μετάλλαξη Δέλτα.

Στα νοσοκομεία της πόλης βρίσκονται  47 άνθρωποι-ένας στους 10 αναζητά νοσοκομειακή υποστήριξη- εκ των οποίων οι 19 είναι σε ηλικία κάτω των 55 ετών, 16 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ανάμεσα τους κι ένας έφηβος.

Οι ασθενείς που χρειάστηκαν να μπουν σε νοσοκομείο δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ το 79% δεν έχει έχει κάνει καμία δόση, σύμφωνα με ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών.

Τα εμβόλια στην Αυστραλία είναι διαθέσιμα στις ηλικίες άνω των 40 ετών καθώς και στις ευπαθείς ομάδες-είτε αφορούν λόγους υγείας είτε λόγω εργασίας.

Η χώρα είχε καταφέρει να κρατήσει χαμηλά τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά το εμβολιαστικό πρόγραμμα της είναι από τα πιο αργά, καθώς έχει εφοδιαστεί περιορισμένο αριθμό δόσεων αλλά και την αλλαγή ιατρικών οδηγιών σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα